Tres escoles de Badalona seran institut-escola aquest nou curs

0
1569

Aquest dijous al matí el despertador tornarà a sonar ben d’hora per 31.900 alumnes badalonins d’educació, infantil, primària i secundària obligatòria. Les classes, d’aquest nou curs, acabaran el 19 de juny de 2020. D’aquests, 6.400 nens i nenes aniran a educació infantil, uns 14.500 cursaran educació primària a les escoles de Badalona i 10.000 joves ho faran a l’Ensenyament Secundari Obligatori, a l’ESO. Pel que fa a les escoles bressols municipals i les dues de la Generalitat de Catalunya, tenen totes les places ocupades , amb una oferta superior a les 600 places. Pel que fa a les novetats, a les aules d’educació infantil, han augmentat en 1 a la zona primera (Llefià-La Salut), concretament a l’escola Alexandre Galí, i no es manté l’increment d’aules provisionals a les escoles Progrés, Jungfrau i Lola Anglada, als barris més cèntrics de Badalona. Pel que fa a l’educació primària, amb el major nombre d’alumnes cursant aquests estudis a Badalona amb 14.500 alumnes, destaca el manteniment del número de grups. Respecte a l’educació especial, continua registrant un dèficit permanent de places a la ciutat, tot i les 3 escoles de titularitat municipal.

Tres institut-escoles s’estrenen a Badalona aquest curs
Badalona és un dels municipis on aquest curs es desplegaran nous instituts escoles. Concretament, son tres els centres de Badalona on es desplega aquest model d’institut escola que implica que un sol centre pot oferir diferents nivells educatius, entre els 3 i els 16 anys, abastant tota l’etapa d’escolarització des de P3 fins a 4t de l’ESO. Les escoles Rafael Alberti, Baldomer Solà i Sant Jordi són els tres centres que amplien la seva oferta educativa per aquest curs 2019-2020 a Badalona per implantar el 1r d’ESO i seguir el model d’institut escola que facilita la integració i un projecte pedagògic comú. Aquest setembre ja oferten 1r d’ESO i augmentaran cada curs fins completar tot el cicle. Així doncs, s’incrementa en 4 aules l’oferta de l’any anterior per 1r d’ESO, un al Baldomer Solà, dos a Rafael Alberti i un a Sant Jordi.

Augment dels mòduls a l’institut La Riera
Pel que fa als centres estrictament de secundaria, a l’institut La Riera, situat a l’interior del parc de Ca l’Arnús, aquest concurs estrenaran nous mòduls, en un centre estrenat ara fa un any. Durant aquest estiu s’han doblat els mòduls per poder acollir noves línies de 3r d’ESO i els alumnes que van estrenar, el curs passat, el centre. L’institut té la seva seu provisional a l’espera de la construcció definitiva que s’ha de fer a l’antic edifici de l’escola Lola Anglada, a l’antre cantó de la Riera Canyadó. De fet, el passat mes de maig, el conseller d’educació, Josep Bargalló, va anunciar una inversió d’uns 6 milions d’euros pel nou institut. D’altra banda, pel que fa a l’Institut Ventura Gassol, a Montigalà, s’està ultimant la inscripció de la parcel·la. Un cop estigui, ja podran començar les obres ja adjudicades del nou edifici.

Calendari escolar 2019-20 a Badalona: vacances, festius i dates clau
El calendari escolar del 2019-20 ja es coneix. La Generalitat de Catalunya ha fet públic el calendari per al curs escolar que tornarà a començar el dijous 12 de setembre i acabarà el 19 de juny, dos dies abans que el passat curs. A més, aquest curs escolar del 2019-2020 inclourà un dia més de vacances per Nadal que aquest any. Les vacances de Nadal seran del 21 de desembre al 7 de gener i Setmana Santa del 4 al 13 d’abril. Els dies festius del curs escolar 2019-2020 són els que determina el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, més els dos dies de festa local, tenint en compte que si algun d’aquests dies de festa local cau en dia no lectiu, les escoles poden incloure’ls als establerts com a lliure disposició. A Badalona, el 2020, Sant Anastasi caurà en dilluns, 11 de maig. A més, els centres poden decidir com distribuir tres dies festius de lliure disposició, però ho han de fer de forma equitativa entre els tres trimestres (no poden coincidir amb els d’inici i final de les classes).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom