Torna el Premi Trencant Invisibilitats

0
182

L’Ajuntament de Badalona ha tornat a convocar després de dos anys, el Premi Trencant Invisibilitats, un guardó que té l’objectiu de reconèixer la tasca que desenvolupen tant els col·lectius, com persones individuals en favor de l’equitat de gènere i el feminisme a la ciutat. Per a la concessió d’aquest premi, que va ser creat l’any 2003, es valorarà especialment la trajectòria vital, social i professional de les persones candidates i la seva dedicació voluntària per a posar fi als models patriarcals de la societat.

Els premis es concedeixen en dues categories: Trajectòria Individual i Projecte. A la categoria Trajectòria Individual les candidates han de ser dones que hagin dut a terme part important de la seva vida, personal, professional o social, a la ciutat de Badalona. La candidata ha d’haver tingut una trajectòria o alguna experiència de vida que sigui inspiradora com a exemple de transformació social amb relació als estereotips de gènere, ja siguin vinculats a l’orientació sexual, la identitat de gènere, la classe social, l’edat, la religió, l’origen nacional o ètnic o la diversitat funcional.

Pel que fa a la categoria Projecte, han de ser propostes col·lectives que hagin estat portades a terme al territori de Badalona i projectes que plantegin formes innovadores i efectives de qüestionar i transformar les relacions de gènere, ja sigui en l’àmbit educatiu, social, polític, cultural o econòmic.

Com presentar candidatura

Les candidatures interessades a optar al premi hauran de presentar la seva proposta entre el pròxim dilluns 20 de juny i el 4 de juliol enviant una sol·licitud al correu electrònic del Servei de Feminismes de l’Ajuntament de Badalona (f[email protected]). La proposta ha d’incloure una breu justificació de la candidatura. La Comissió permanent del Consell Municipal de les Dones serà l’òrgan que actuarà com a jurat dels premis i que s’encarregarà d’escollir les propostes premiades.

El lliurament dels premis es farà durant l’últim trimestre de l’any en un acte institucional organitzat per la regidoria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Badalona. En aquest acte, a banda dels guardons corresponents a l’any 2022, també s’entregaran els premis de l’edició de l’any 2020, ja que la pandèmia va impedir que es fes l’acte de lliurament tot i haver estat atorgats per part del jurat. L’edició de l’any 2021 no es va convocar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom