Tècnics d’Hisenda calculen que l’Ajuntament perdrà 1,8 M€ amb la nova plusvàlua

0
355
Els tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) estimen que part dels ajuntaments seguiran perdent ingressos anuals amb la nova regulació de la plusvàlua, després de l’entrada en vigor del reial decret que adapta l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU) a la sentència del Tribunal Constitucional.
En aquest marc, Gestha ha advertit que el “forat” en 35 capitals i ciutats de més de 150.000 habitants de l’Estat superarà el 20% dels ingressos per aquest tribut, comptant exclusivament l’efecte dels nous coeficients del mètode objectiu. Les dades han inclos Badalona com una de les ciutats que perdrà de la recaptació que xifren, en el cas de la ciutat, en un 25% i 1,8 milions d’euros.
Els tècnics han instat el Ministeri d’Hisenda que elabori una eina informàtica que faciliti adaptar les ordenances fiscals dels ajuntaments mitjançant una simulació de les vendes històriques d’immobles situats en el terme municipal, a la vista de les diferències recaptatòries entre municipis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom