Suspeses les Festes de Maig 2020 pel coronavirus

0
1647
Badalona no celebrarà enguany les tradicionals Festes de Maig a causa de l’emergència sanitària que s’està vivint actualment per la pandèmia del coronavirus. Aixì ho ha anunciat l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Badalona. Pastor ha explicat que “en aquests moments s’ha d’actuar pensant en la protecció de la salut i la seguretat del veïnat de Badalona i no es pot destinar cap mitjà i esforç a treballar en la programació d’actes festius”. Pastor també ha explicat que la Fira de Sant Jordi també queda anulada.

Un cop presa aquesta decisió, el govern municipal ha decidit destinar a altres causes els 450.000 euros de la partida reservada per celebrar les Festes de Maig. En primer lloc, es reservaran 50.000 euros per a despeses relacionades amb les festes que ja estan compromeses. En segon lloc, s’ha decidit destinar 50.000 euros al projecte d’investigació de la vacuna contra la COVID-19 que s’està realitzant a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. L’objectiu és col·laborar en la lluita contra el virus i alhora continuar reforçant Can Ruti com a referent d’investigació biomèdica.

Finalment, els 350.000 euros que resten de la partida es reserven per establir una línia d’ajudes destinada a aquells negocis de la ciutat que hagin hagut de tancar i a les persones que hagin perdut la feina a causa de l’epidèmia. L’Ajuntament de Badalona estudiarà amb detall la manera d’adjudicar aquestes ajudes amb l’objectiu d’arribar al nombre més gran de persones possible i amb la voluntat de complir uns criteris d’equitat i proporcionalitat.
A l’entrevista al programa “Badalona Matí” de Ràdio Ciutat, l’alcalde ha assegurat que encara no saben si el disseny del dimoni, que ja s’havia triat, servirà per l’any vinent o si la ciutat podrà programar actes durant la Festa Major d’Agost.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom