Seguretat i d’habitatge centren el primer debat de campanya

0
997

Els sis candidats, de formacions amb representació municipal, s’han vist les cares, aquest dimarts, en el primer debat públic organitzat per l’Agència Catalana de Notícies. Unes 200 persones van assistir al Cor de Marina per escoltar els caps de llista. Les polítiques de seguretat i habitatge van centrar part del debat. De fet, el cap de llista del PP, Xavier García Albiol, va carregar contra l’ex alcaldessa, Dolors Sabater, perquè durant el passat any només utilitzés 70.000 euros, d’una partida de 8 milions d’euros, per a polítiques d’habitatge. El cap de llista de Junts per Catalunya, David Torrents, també va carregar contra Sabater durant el debat. Torrents va considerar “que si un govern té els diners necessaris els ha de fer servir”. Des del PSC, Àlex Pastor va dir que els socialistes tenen previst adquirir una vintena de pisos per tempteig i retracte. Per la seva banda, la cap de llista de Badalona en Comú, Aïda Llauradó, va dir que la prioritat de la formació passa per crear un parc públic d’habitatge i ajudar les famílies més vulnerables. El candidat de Cs, Juan Miguel López, va proposar organitzar una “subhasta pública i transparent” de pisos de segona mà en barris desprotegits.

Model de seguretat per Badalona 

El debat també va centrar-se en la seguretat de la ciutat. El líder popular, Xavier García Albiol va anunciar que recuperarà els guàrdies de barri, la unitat ciclista, la unitat especialitzada en pisos sobre ocupats i els agents antiavalots si torna a l’alcaldia. Albiol va mostrar unes dades del Departament d’Interior on es constata un augment de 2.000 delictes anuals al conjunt de la ciutat d’ençà que ell va deixar l’alcaldia. Per la seva part, Àlex Pastor del PSC, proposa instal·lar càmeres als uniformes dels agents, als punts calents de Badalona i als semàfors de les principals vies, alhora que crearà un cos de vigilants cívics nocturns tipus serenos. Des de Junts per Catalunya, David Torrents, vol un increment del nombre d’efectius dels Mossos a Badalona, Aïda Llaurador, d’en Comú Podem vol crear la figura d’un agent de referència territorial i des de C’s, Juan Miguel López, va posar la mirada en el problema de les ocupacions il·legals d’habitatges. Per la seva part, des de la Badalona Valenta han proposat desplegar consells de seguretat a tots els barris.

Els pactes després del 26M

Els pactes post electorals han estat un dels punts clau del debat entre els candidats a l’alcaldia de Badalona. L’actual alcalde i cap de llista del PSC, Àlex Pastor, ha marcat distància amb el líder popular, Xavier Garcia Albiol, i ha deixat clar que en cap cas li donarà el seu suport davant una eventual victòria popular. Pastor tampoc ha garantit la investidura de la cap de llista de la Badalona Valenta, Dolors Sabater, mentre que l’exalcaldessa s’ha erigit com l’única opció vàlida per barrar el pas a Albiol.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom