Segona fase de la remodelació del passeig marítim de Montgat

0
972

Continuen avançant el projecte Continua per remodelar el passeig marítim de Montgat
i deixar enrere les mancances estructurals i problemes que acumulava per culpa dels
temporals. El projecte de la segona fase comprèn un tram de 90 metres de llarg, situat
entre el tram edificat i el pas sota les vies proper a l’actual llotja de pescadors, i té un
pressupost de 631.907,06 euros. Fins aquest moment s’ha actuat davant de
l’estació de Montgat Nord, unes obres que anaven a càrrec del gestor ferroviari ADIF,
que es van endarrerir malgrat les pressions del consistori. Finalment, es va col·locar un
sistema d’ancoratges nou per protegir el passeig en aquesta zona.
Les obres d’aquesta segona fase les han promogut l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana
de Barcelona, i tenen una durada prevista de vuit mesos. Un dels objectius clau del projecte és que la platja sigui accessible per a tothom. Així, es proposa la reordenació dels accessos actuals i es planteja situar petites passeres de fusta que penetraran a la platja. Aquestes passeres se situaran als extrems de l’àmbit de les obres. Per altra banda, per poder connectar la cota de la sorra amb el passeig que discorre paral·lel a les vies del ferrocarril, es construirà una rampa. A més, el passeig marítim de Montgat s’ampliarà per regularitzarne l’amplada a sis metres, tal com es va executar a la primera fase, de manera que es disposarà d’un espai molt més còmode perquè la ciutadania pugui circular-hi amb normalitat. A més, aquest espai incorporarà la nova pèrgola que allotjarà la subhasta cantada del peix, un dels elements emblemàtics del municipi. Així, aquest nou espai servirà per situar-hi activitats i usos que, per la seva naturalesa relacionada amb el mar, estan permesos dins del domini públic maritimoterrestre. En un futur, aquesta estructura allotjarà els usos que actualment té en concessió el Club Marítim Montgat, així com un petit espai de magatzem i banys pertanyents als usos de la llotja. Així, l’equipament disposarà d’un nou espai on dur a terme les seves activitats, i al qual la ciutadania podrà accedir de manera còmoda per poder-ne fer ús.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom