Seat arrenca, amb la col·laboració de Can Ruti, la producció de respiradors d’emergència

0
3261
L’automobilística Seat ha arrencat aquest divendres la producció de respiradors d’emergència després d’obtenir el vistiplau de l’Agència Espanyola del Medicament. Els respiradors s’utilitzaran per a l’estudi clínic dels hospitals Clínic i Can Ruti de Badalona, que permetrà testejar més profundament el prototip en vuit pacients de covid-19. La producció la farà Seat a la seva planta de Martorell. Durant la setmana passada ja es van realitzar proves en dos pacients a Badalona, al Germans Trias i Pujol i, si les proves amb més pacients surten positives, es podrà donar resposta a la manca de respiradors convencionals pel coronavirus i ampliar la seva utilització a més hospitals catalans i de la resta de l’estat.
Els respiradors comptaran amb un més de 80 components electrònics i mecànics i compten amb un motor adaptar d’un neteja parabrises. Aquest dijous a la nit, la planta de Martorell va reprendre l’activitat per preparar-se per a la producció dels respiradors mentre esperava la documentació administrativa de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), organisme dependent del Ministeri de Sanitat.
En un comunicat, enviat aquest divendres, s’assegura que el dispositiu ha passat les proves de validació amb simuladors a la Facultat de Medicina de la UB, al Campus Clínic, i amb models animals al Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge (CMCiB) de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP). També ha passat les proves controlades amb pacients, realitzades sota les autoritzacions pertinents dels comitès ètics corresponents, a l’Hospital Germans Trias i Pujol. També ha participat en les proves el doctor Martí Pons, especialista de la unitat de cures intensives de l’Hospital Sant Joan de Déu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom