Salut habilita espais fora dels CAP per a la vacunació de la grip

0
771

Salut habilitarà espais complementaris als centres d’atenció primària (CAP) per a la campanya de vacunació de la grip d’aquest any, que oficialment ha començat aquest dijous. Seran centres cívics, biblioteques, pavellons i altres equipaments per als casos en què els CAP no poden habilitar un doble circuit. Un dels grans objectius de la campanya és ampliar la cobertura entre els grups de risc, com són les persones a partir dels 60 anys, amb factors de risc i embarassades, entre altres, i per primera vegada s’hi inclouen els docents. Salut recalca que aquest any la vacunació de la grip és “més important que mai” per evitar coinfeccions amb la covid-19 entre els col·lectius amb més risc de complicacions i per distensionar el sistema sanitari.

Grups de risc que s’haurien de posar la vacuna

Els grups a vacunar són les persones amb més risc de patir complicacions de la grip, que són: persones de 60 anys i més; pacients amb problemes de salut crònics i factors de risc, entre els quals, s’afegeix, la hipertensió; les dones embarassades i el puerperi fins a sis mesos, ja que la manera de protegir els nounats és a través dels anticossos de la mare; els infants entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes) i les persones amb immunosupressió. També són grups a vacunar els col·lectius que poden transmetre la grip a persones d’alt risc, com són els professionals sanitaris i sociosanitaris i els contactes i cuidadors d’aquestes persones. L’altre grup són les persones que realitzen serveis essencials per a la comunitat: policies, bombers, personal de protecció civil i, aquest any, s’hi inclouen els docents.

Com es faran les vacunacions?

La vacunació de la grip es farà als CAP o en espais annexos que el Departament de Salut està habilitant en col·laboració amb els ajuntaments d’arreu de Catalunya. L’objectiu d’habilitar aquests espais complementaris és garantir la “màxima seguretat” als grups que s’han de vacunar, que, precisament, són de risc a l’hora de contraure malalties com la covid-19. Les persones que pertanyin a aquests col·lectius seran contactades pel seu CAP per programar el dia i hora de la vacunació. “No cal patir, no cal córrer. Tenim temps per poder vacunar de la grip i els CAP tenen perfectament identificades les persones candidates a ser vacunades”, ha ressaltat Chandre. En paral·lel, es desenvoluparan altres vies per programar la vacunació i perquè les persones d’aquests grups ho puguin demanar de forma activa, a través d’una web. El període òptim de vacunació és durant els propers dos mesos, uns quinze dies abans que, segons les previsions, la grip arribi al llindar epidèmic, que aquest any se situa als 95,69 casos per 100.000 habitants.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom