Salut construirà un nou equipament sanitari a Can Ruti que atendran covid-19 i després quedarà per altres usos

1
10487

Salut té previst construir un nou equipament al costat de l’edifici de l’Hospital Germans Trias i Pujol, just on hi ha l’heliport, que estarà funcionant a finals d’any per atendre pacients amb covid-19. Aquests nous equipaments també s’ubicaran al costat d’altres hospitals  com l’Arnau de Vilanova de Lleida, Bellvitge (Hospitalet de Llobregat), Moisès Broggi (Sant Joan Despí) o al Parc Sanitari Pere Virgili (Barcelona), a part de Can Ruti. Quan deixin de ser necessaris per a la covid-19 quedaran per altres usos. Ho ha explicat el director del CatSalut, Adrià Comella, en declaracions a TV3. Comella també ha indicat que el Govern farà seguiment i donarà pautes d’actuació als 1,8 milions de catalans que s’han identificat com a més vulnerables, i no ha descartat el confinament si és necessari. Així doncs, de cara a una segona onada de la covid-19, el Govern s’ha aprovisionat amb quatre mesos d’estoc de material de protecció, amb 113 milions d’unitats, i també hi haurà disponibles 3.000 respiradors, més dels que es van utilitzar en el màxim pic. A més, es construiran nous espais per atendre pacients de covid-19, que estaran operatius a finals d’any. Seran espais estables, medicalitzables i de llarga durada, que es poden construir de forma ràpida gràcies a les noves tècniques constructives.

Aquestes noves unitats de tractament estan ja pressupostades en una primera factura extra per la covid-19 de 2.000 MEUR, però Comella ha parlat de 1.300 milions més. L’escenari ideal, ha dit, és que tot això estigui pressupostat i que s’ampliïn els comptes de la Generalitat.
L’activitat més urgent estarà recuperada al setembre
Segons la Generalitat, al setembre ja s’haurà recuperat l’activitat ajornada que era més urgent. La resta s’haurà de recuperar durant el 2020, el 2021 i potser un tram del 2022. De cara a les properes setmanes, el govern català ha indicat que es farà seguiment i es donaran pautes de comportament a 1,8 milions de catalans, els identificats com més vulnerables a la covid-19 per edat o malalties cròniques. “Si som capaços d’identificar bé aquestes persones i tenir unes pautes clares de treball sobre elles pel que fa a aïllament, distància i suport social, podem fer confinaments més selectius”, ha argumentat.

1 COMENTARI

  1. Les inversiones mes necesaries, son les que obliguin a la ciutadania, a complir els seus deures davant de la perillositat del Corinavirus. No es veu pel carrer als agents cívics ni als regidors de l’Ajuntament en tasques de control del compliment del les mesures que la Generalitat va possar en el DOG.
    Després vindran els contagis i les estados a les Ucis….

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom