Ricky Rubio presentarà el curt ‘Stronger Together’ a Filmets

0
529

Els protagonistes del curt Stronger Together, produït pel jugador de bàsquet Ricky Rubio i la seva fundació, presentaran aquest dissabte al Teatre Zorrilla de Badalona a l’estrena mundial de la pel·lícula. Luca de la Vega, el nen que protagonitza l’emocionant relació amb Ricky Rubio, i el director del curtmetratge, Àlex Torres, presentaran el curtmetratge i atendran als mitjans de comunicació. Qui no podrà ser a Badalona perquè ja ha començat la preparació per la temporada de la NBA serà Ricky Rubio. Tot i això, Ricky Rubio ha enviat un missatge de salutació que s’emetrà abans del curt. La projecció d’ Stronger Together i trobada amb els protagonistes es farà aquest dissabte 19 d’octubre, a les 12.30 hores, al Teatre Zorrilla (carrer Canonge Baranera, 17) de Badalona.  Malgrat tractar-se d’una producció internacional, Ricky Rubio ha volgut que el curtmetratge s’estreni especialment a FILMETS i a Badalona, la ciutat que el va veure créixer com a esportista. Es tracta d’un documental de 15 minuts que explica la història d’en Luca, un nen malalt de càncer i que també juga a bàsquet en un equip de Mataró, i Ricky Rubio, jugador del Phoenix Suns, de la NBA. El missatge que es vol transmetre a la pel·lícula és que fins i tot els desafiaments que semblen impossibles es poden superar si es treballa en equip. Els protagonistes del curt són Luca de la Vega, Ricky Rubio i Eduardo de la Vega. S’ha rodat a Nova York, Salt Lake City i Barcelona.

Un partit contra el càncer que acaba en victòria

La relació entre Ricky Rubio i en Luca comença quan l’entrenador del nen li explica a Ricky que té un jugador del seu equip greument malalt i que aquest el voldria conèixer. La sorpresa es produeix quan Ricky Rubio es presenta a casa d’en Luca per conèixer-lo personalment. És aquí quan comença el que el curt defineix com un joc d’equip entre ells dos i els metges amb l’únic objectiu de combatre el limfoma limfoblàstic que té l’infant. El que semblava un partit perdut es transforma en una victòria per a tothom, sobretot per a en Luca. Quan el director del documental, Àlex Torres, va conèixer la història, la va voler seguir intensament i, de comú acord amb Ricky Rubio i la família d’en Luca, van voler traslladar-la a la pantalla. D’aquest treball n’ha sortit Stronger Together, una pel·lícula amb una extraordinària força narrativa, dura, sensible, sincera, real i emocionant. En la presentació del curt el mateix Luca explica que “sempre he pensat que existien dos tipus de partits: els fàcils i els difícils. Ara sé que hi ha partits pels quals no estàs preparat. Sóc en Luca i aquesta és la història de com la meva família i jo hem jugat aquest partit”. Per la seva banda, Ricky Rubio ha explicat que “el documental sobre el procés de curació d’en Luca és un dels projectes a què he dedicat més afecte personal fins ara i més esforços des de la fundació”.

La fundació de Ricky Rubio

The Ricky Rubio Foundation és una iniciativa solidària del jugador que té com a objectiu fomentar la recerca per combatre el càncer de pulmó i fer del bàsquet una eina d’inclusió social. Després de l’èxit de la relació entre la fundació i Luca, la iniciativa s’ha ampliat a tres nens més a què, un cop tinguin l’alta mèdica, Ricky Rubio convidarà a un partit de la NBA aquesta temporada. Aquests tres infants estan rebent tractament en el centre d’oncologia infantil de l’Hospital de la Vall d’Hebron. The Ricky Rubio Foundation i aquest hospital estan desenvolupant un pla de treball per establir un protocol d’activitats, selecció i seguiment dels infants que es podran beneficiar del projecte i, un cop curats, anar tots tres a veure un partit de la NBA jugat per Ricky Rubio.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom