Publicat el decret que limita l’ús de l’aire condicionat i la calefacció

0
1204

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts el reial-decret de mesures d’estalvi i eficiència energètica aprovat ahir pel Govern que recull l’obligatorietat en edificis públics, espais comercials i grans magatzems, infraestructures de transport (aeroports i estacions de tren i autobús), espais culturals i hotels de limitar a 27 graus l’ús de l’aire condicionat a l’estiu i a 19 graus la calefacció a l’hivern.

Aquest paquet de mesures, que complementa el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques als Edificis (RITE), també obligarà a apagar els llums d’aparadors i edificis públics que siguin desocupats a partir de les 22.00 hores, una mesura per a la qual tindran set dies per al seu compliment.

En el cas de totes aquestes iniciatives, el període per a la seua aplicació serà d’una setmana des de la seua publicació al BOE i tindran una vigència fins l’1 de novembre de 2023. També que s’apagarà la il·luminació decorativa de façanes a partir de les 22.00 hores, mentre que la regulació de la il·luminació exterior només afectarà als edificis d’ús públic, no a les ornamentals, per exemple, els llums nadalencs.

Així mateix, s’obligarà que abans del 30 de setembre tant edificis com locals disposin de tancaments automàtics a les portes d’accés per impedir que es quedin obertes permanentment, amb el consegüent malbaratament per pèrdues d’energia a l’exterior. Igualment, s’hauran d’incorporar cartells per explicar aquestes mesures d’estalvi als establiments, així com per informar sobre les temperatures i nivells d’humitat.

Les mesures també inclouen l’exigència de sotmetre’s a una revisió extraordinària abans del 31 de desembre de 2022 a aquells edificis obligats que hagin realitzat l’anterior tràmit abans de l’1 de gener de 2021, de manera que tots els edificis amb un consum de climatització rellevant hagin superat una inspecció en els últims dos anys.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom