Presentada la nova programació de tardor dels teatres municipals

0
739

Els teatres municipals de Badalona -Zorrilla, Margarida Xirgu, Blas Infante- ja tenen a punt la nova temporada setembre-desembre 2021. Sota el lema “Escenaris d’emocions”, l’equip de Badalona Cultura ha plantejat una nova temporada de grans èxits teatrals compaginats amb petites joies singulars de formats diversos -dansa, varietés, òpera, teatre d’objectes, monòlegs- per a tota mena de públic.  El tret de sortida serà el pròxim 25 de setembre amb la gran comèdia clàssica italiana d’Eduardo de Filippo, dirigida per Oriol Broggi i protagonitzada per Clara Segura: Filumena Marturano. Entre la comèdia i el drama bascularan aquesta i les successives obres de la temporada, apostant, també, moltes d’elles, per un caràcter compromès i reivindicatiu.

A aquest primer gran èxit de la temporada la seguirà la producció de Sixto Paz Classe, on Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca, sota la direcció de Pau Carrió, ens plantejaran, sense renunciar a la comèdia, els reptes del sistema educatiu i els conflictes socials. Al novembre, el Teatre Zorrilla acollirà dos grans formats: l’apoteòsica i multidisciplinar creació de Pablo Messiez y el Pavón Teatro Kamikaze Las Canciones i l’òpera de Marc Rosich Divina Cleopatra amb l’aclamada soprano María Bayo; així com l’adaptació teatral d’Àlex Rigola del best seller 23 F. Anatomia de un instante de Javier Cercas. Fent de contrapès a aquests grans èxits, al novembre hi haurà un espectacle únic, de petit format i que ha meravellat a crítica i públic d’arreu, un dels millors exponents del teatre d’objectes i del seu poder màgic i evocador: Conservando Memória, que es podrà veure al Teatre Blas Infante. Les altres dues notes diferents i imperdibles dels mesos d’octubre i novembre seran l’intens i radical monòleg teatral de l’autor francès Denis Lachaud, La Màgia Lenta, sobre el tema dels abusos sexuals a menors, i l’espectacle de varietés¿Qué fue de Andrés Villarrosa?, tot un retorn a la Bodega Bohemia dels 90.

La programació de proximitat seguirà sent un dels eixos del programa d’arts escèniques. Les formacions badalonines KoRPo Dance Project i Dancing Human, així com la Banda Simfònica de Badalona, pujaran a l’escenari del Teatre Zorrilla durant els mesos d’octubre i novembre per oferir-nos les seves innovadores propostes en el terreny de la dansa i el tradicional concert de Santa Cecília, respectivament.

Obrirà el mes de desembre al Teatre Zorrilla una de les obres més esperades de la temporada: Una noche sin luna, la tornada als escenaris de Juan Diego Botto (protagonista) i Perís-Mencheta (director) per apropar-nos a l’univers fascinant de Federico García Lorca. Al Teatre Blas Infante, l’humorista El Monaguillo reunirà els seus millors monòlegs amb l’espectacle ¿Sólo lo veo yo? i tancaran el mes de desembre l’explosiva i grotesca tragicomèdia històrica Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I, de La Calòrica, i la gran sorpresa de la temporada teatral: l’adaptació lliure, insolent i plena d’humor de la tragèdia shakespeariana de Ricard III Història d’un senglar, de Gabriel Calderón i amb la brillant interpretació de Joan Carreras.

La nova temporada teatres municipals de Badalona preveia inicialment la programació de l’espectacle El gran comediant, de Joel Joan. Finalment l’obra s’ha anul·lat a causa de les últimes polèmiques protagonitzades per l’actor. https://www.eltotbadalona.cat/desprogramada-lobra-de-joel-joan-pel-seu-comportament-public-dels-darrers-dies/

Les entrades es podran comprar a partir del dimecres 1 de setembre al web http://www.teatrezorrilla.cat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom