Pastor presentarà una proposta per reorganitzar el cos de la Guàrdia Urbana

0
674
L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha anunciat que el proper mes d’octubre presentarà una proposta per reorganitzar el cos de la Guàrdia Urbana. Pastor ha fet aquestes declaracions després de la Junta de Seguretat Local que s’ha celebrat aquest dimarts a la ciutat i on ha participat la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Pastor s’ha mostrat preocupat per les dades que s’han donat a conèixer en aquesta trobada i que revelen que en el darrer any els delictes contra el patrimoni han crescut un 7,25%, les infraccions penals un 6,7% i que les detencions s’han reduït un 1,2%. “No són bones dades, corresponen a l’anterior govern de Dolors Sabater que es va caracteritzar per la inacció i unes polítiques de seguretat bonistes i conformistes”, ha criticat Pastor que s’ha mostrat convençut que revertirà la situació.
“Posarem l’incivisme i la petita delinqüència a la diana i tindrem tolerància zero, s’ha acabat la inacció de Dolors Sabater als problemes de seguretat la solució és l’acció”, ha expressat Álex Pastor que ha dit que l’exalcaldessa va ser “incapaç de donar solució als problemes dels barris”. En aquets sentit ha defensat el cos de la Guàrdia Urbana i ha insistit que el problema han estat les polítiques aplicades.  Per altra banda, ha explicat que demanarà una reunió amb el conseller d’Interior, Miquel Buch perquè s’incrementi el número d’efectius dels Mossos d’Esquadra presents a la ciutat.
Els delictes contra el patrimoni han crescut un 7,25%, les infraccions penals un 6,7% i les detencions s’han reduït un 1,2%

Durant el darrer any, setembre de 2017 i agost del 2018, s’han registrat 4.417 furts, o robatoris sense violència, que són els delictes més habituals a la ciutat, ja que representen el 38% del total dels delictes contra el patrimoni. El segon delicte més freqüent són les estafes que suposen un 13,4% del total dels delictes contra el patrimoni. Durant aquest darrer any s’han denunciat 1.557 estafes. En canvi, en els robatoris amb força als domicilis hi ha hagut un descens d’un 4,8% i d’un 18,9% en els robatoris violents o amb intimidació a la via pública respecte a l’exercici anterior. També cal destacar que entre el gener i el juliol d’aquest any 2018 ha disminuït en un 16% el nombre de contenidors cremats per actes incívics i en un 35% els cotxes que s’han incendiat en actes vandàlics. Tot i així, des del mes de setembre de l’any passat al mes d’agost d’aquest any han augmentat en un 7,2% els delictes contra el patrimoni, que suposen la gran majoria dels delictes comesos a la ciutat. Els delictes contra la seguretat viària són similars als de l’any 2017, però han augmentat un 36% més que l’any 2015, segons dades de la Guàrdia Urbana. Les actes per infracció administrativa a la llei de protecció de la seguretat dels ciutadans (majoritàriament relacionades amb el consum de les drogues a la via pública o abandonament d’estris per al consum) han crescut, entre el mes de gener i el mes de juliol d’aquest 2018, un 19%.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom