Parlem amb Rocío Mateos, presidenta de la Federació de Dones de Badalona

0
3757

El TOT ha volgut conversar, coincidint amb aquest 8 de març Dia de la Dona, amb una badalonina lluitadora i que des de fa anys presideix la Federació de Dones de Badalona.

-Perquè creus que durant els darrers anys el Dia de la Dona ha pres un caràcter molt mes reivindicatiu?

A Badalona ens sumem als col·lectius de la comissió del 8M. Hem de fer-nos més visibles amb una projecció més reivindicativa. Davant els últims esdeveniments que alguns grups i formacions polítiques estan intentant canviar de nom el que ha estat reconegut per llei i consensuat per tots els partits democràtics.  La Comissió 8 de març, que engloba a les centenars d’organitzacions de dones estatals, autonòmiques i locals que conformen el Moviment Feminista a Espanya, planteja aquesta jornada de forma multidimensional i crida a participar en una vaga feminista laboral, de cures, de consum, estudiantil i associativa.

-La gran xacra d’aquest país continua sent la violència de gènere. Sembla que per molts esforços segueix aquí cada dia, no?

És molt difícil d’eradicar alguna cosa que no es defensa al 100%, posaré un exemple: Si es genera un foc, cinc persones l’apaguen, i dues el van revifant, mai l’acabés de controlar. La violència de gènere té molts vessants. Molt difícils d’entendre si no l’has patit. Les pròpies dones triguen a vegades anys a poder denunciar-ho. I una vegada que ho fan, el que menys necessiten és que les hi continuïn jutjant.
Es necessita molta escolta, protecció, formació sobre violència, pressupostos i garanties de treball o ajudes socials.

 –En una ciutat com Badalona com podem lluitar tots per evitar aquesta violència?

No oblidant a les nostres avantpassades, tot el que es va lluitar per a aconseguir alguns dels drets que avui tenim. Enumerar-los i recordar-los. Respectant-nos i valorant-nos com a persones. No som possessió de ningú. S’ha avançat molt, però queda molts per fer en tots els àmbits.

-Aquest any, Badalona s’ha tornat ha organitzar una manifestació unitària del Dia de la Dona, espereu l’èxit de l’any passat?

Sí, l’any passat va ser un èxit de participació. Aquest any esperem molta més participació. És necessari que s’escoltin les nostres veus. La sonoritat de les dones. Si nosaltres parem, el món també.

 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom