Noves mesures: què es pot fer i què no a partir d’aquesta mitjanit

0
2274

La Generalitat ha aprovat aplicar a partir d’aquesta nit el confinament perimetral de Catalunya i també un de municipal els caps de setmana. A més, també ha confirmat el tancament de centres comercials, les activitats extraescolars (incloent l’esport) i les arts escèniques i musicals. A més, es manté el tancament de la restauració. El Govern català demana seguir impulsant el teletreball i demana reduir l’assistència presencial i optar per l’ensenyament a distància a batxillerat i Formació Professional. “Hem d’actuar amb molta més contundència per superar la situació crítica que estem vivint. És el moment de l’aturada social”, ha indicat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès.

Aquestes són les principals mesures

  • El confinament de caps de setmana entraria en vigor els divendres a les 6 h i s’allargarà fins a les 6 h de dilluns. Durant aquest temps, les persones no podran sortir del seu municipi. Els confinaments perimetrals no afectaran els desplaçaments per anar a treballar o a l’escola. També són excepcions anar als cementiris el dia 31 d’octubre i 1 de novembre; fer activitat esportiva a l’aire lliure en els municipis col·lindants; assistir a competicions esportives autoritzades; o persones amb permisos penitenciaris.
  • Tanquen els centres comercials, excepte les botigues dedicades a l’alimentació, i tanquen els comerços de més de 800 metres quadrats de superfície.
  • Es prorroga el tancament de bars i restaurants. El servei d’entrega de menjar a domicili es permetrà fins a les 23.00 hores, però a les 21h si s’entrega directament al client al restaurant.
  • S’ordena el tancament de gimnasos.
  • També quedaran suspeses les extraescolars, a excepció d’aquelles que es facin en grups bombolla dins de les escoles.
  • El Govern recomana les classes virtuals per als nivells de Batxillerat i Formació Professional. Les escoles seguiran obertes però no es descarta adoptar un model híbrid a partir de 3r d’ESO. Les universitats seguiran amb les classes virtuals.
  • L’Executiu insisteix en la necessitat de promoure el teletreball.


Totes aquestes noves restriccions entraran en vigor aquest divendres, 30 d’octubre, una vegada es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom