Noves mesures i restriccions a Catalunya durant 15 dies per frenar la covid

2
2411

El Procicat ha aprovat aquest dimecres el tancament de bars i restaurants i ha imposat noves restriccions d’aforament als comerços i al món de la cultura per frenar els contagis de coronavirus. També queden suspeses les competicions esportives d’àmbit català. Els gimnasos tindran un aforament del 50%. El Govern demana a la ciutadania que limiti al màxim la mobilitat fora del seu domicili i els contactes socials. La intenció de la Generalitat és aplicar aquestes mesures a partir de la mitjanit de divendres, però caldrà primer l’aval del TSJC. “Cal actuar avui per evitar un confinament total en les properes setmanes”, ha remarcat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès.

Mesures a comerços i activitats culturals

 • Restriccions del 30 % a l’aforament als comerços.
 • La restricció als comerços s’aplicarà independentment de la seva superfície. Aquells que superin els 400 m2 , a més, hauran de tenir un control d’aforament. El govern ha indicat als agents socials i econòmics que les noves restriccions aniran acompanyades de mesures de compensació econòmica.
 • Els serveis que impliquen contacte físic (que no siguin mèdics) hauran de tancar. L’excepció són les perruqueries, que sí podran obrir. 
 • Suspensió de congressos, convencions i fires, el tancament de sales de jocs i bingos.
 • Limitació al 30 % de l’aforament als mercats ambulants.
 • Els parcs i jardins tancaran a les 20 h.
 • Les zones comunes als centres comercials estaran tancades
 • A les activitats culturals es limita l’horari fins a les 23 h de la nit, es limita l’aforament al 50 % i l’assistència a concerts i espectacles sempre s’haurà de fer amb reserva prèvia i seient preassignat.

Mesures a gimnasos i activitats esportives

 • Els gimnasos podran obrir amb un aforament del 50 %.
 • No hi haurà competicions esportives que no siguin de l’àmbit professional.

Tancament de bars i restaurants

Només podran servir menjar a domicili o bé per emportar. Les noves restriccions tindran una durada de 15 dies i ja s’han aprovat al Procicat.

2 COMENTARIS

 1. És absurd. La transmissió del virus que es diu voler frenar és impossible des d’un principi. L’única manera d’evitar contagis és no menjant, no bebent, no respirant i vivint en una bombolla i encara així no hi ha cap garantia. Qualsevol altra mesura és inútil.

  Què hi ha darrera d’atemorir d’aquesta manera a la població?. S’adopten mesures que poc tenen a veure amb la salut, són de caire econòmic i repressiu, com si la població fos culpable i se l’hagués de castigar.

  En tot cas, s’han de pal·liar els efectes del virus i no perjudicar més a la població amb aquestes mesures.

 2. A las que se les permite seguir siempre abiertas son las farmacias, ellas no dejan de hacer negocio, aún a pesar de ser lugares de riesgo. ¿Y los supermercados?. ¿No son lugares de peligro de contagio?. Tendrían que cerrar también, ¿no?.

  ¿No será que son las farmacéuticas las que están detrás de los datos de la pandemia y los van ajustando de acuerdo a sus intereses?. Con este tema del coronavirus, nos tienen en sus manos.

  Y vendiendo mascarillas a todo trapo, aunque ya se ve que son inútiles, pues justo desde que se aprobó su obligatoriedad el 8 de julio de 2020, los supuestos contagios no han parado de subir.

  En definitiva, es posible que, en realidad, lo que se está haciendo es dirigir la economía para que la gente se gaste el dinero en lo que a los poderes ocultos les interesa. Supermercados, farmacias, bancos y seguros, estos no cierran nunca.

  Y yo me pregunto, si el virus es tan fácil de contagiar, ¿cómo es que necesitan meterte un palito por la nariz hasta las cervicales para tomar una muestra?.

  En fin, salud para todos.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom