Nova edició del Mercat de Segona Mà a Montgat

0
776

Aquest diumenge 29 de maig, se celebrarà el Mercat de Segona Mà. La trobada serà de 10 a 14 h al parc del Tramvia. Aquesta activitat, emmarcada en el Dia Internacional del Medi Ambient, vol conscienciar la població sobre la importància del reciclatge, la reparació dels objectes per tal d’allargar-ne la vida útil, i la possibilitat de donar una segona vida als objectes intercanviant-los o venent-los.

Totes les persones interessades a participar-hi poden sol·licitar-ho presencialment a l’OAC amb cita prèvia o bé telemàticament al portal de tràmits. Així, durant la jornada hi haurà diverses activitats, com ara inflables, i tallers mediambientals per a la canalla relacionats amb el medi ambient. L’Ajuntament senyalitzarà l’espai d’ubicació i les persones que instal·lin parada per donar una segona vida als seus objectes hauran de portar la taula i les cadires.

Al Mercat de segona mà també hi haurà un punt d’informació sobre el sistema de funcionament dels contenidors intel·ligents que es començarà a aplicar pròximament. Els contenidors estaran tancats electrònicament i només podran obrir-se amb la targeta lectora dels propietaris dels habitatges que l’Ajuntament repartirà a cada domicili. Amb aquest nou sistema es podrà controlar que la separació de residus es faci correctament, s’augmentarà el tant per cent de residus reciclats que l’any 2025 ha de ser d’un 55%, i es podran aplicar bonificacions a la taxa d’escombraries dels veïns i veïnes que facin correctament la separació. En aquest punt, es resoldran tots els dubtes sobre el sistema.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom