Murals homenatge al barri de Canyadó

Autor

Categories

Compartir

El passat dimarts 14 de juliol el barri de Canyadó va iniciar la realització de diversos murals en record a Lola Anglada i Joan Argenté tot aprofitant el parèntesis de la Covid-19. La idea és dignificar el barri i els seus espais comuns. Ha estat un projecte treballat des de l’Associació amb consens dels veïns i el mateix Ajuntament. Aquests murals s’han realitzat a partir d’un que ja s’havia fet al 2017 amb la imatge de El Més Petit de Tots l’any 2017 per un veí del barri. Tots ells s’han fet a la Plaça Lola Anglada on hi ha la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté. L’autoria d’aquests nous murals és obra de quatre badalonins professionals que estan sota el pseudònim de Absure2000sac.

Lola Anglada 

L’estima del barri a Lola Anglda és del 1979 quan es decideix rebatejar el nom de l’escola amb el de la coneguda autora infantil que aleshores ja vivia a Tiana. Un dels carrers, entre l’escola i l’antiga caserna, va adoptar el seu nom. Aleshores era corrent que gent del barri pugés a Tiana per fer-li visites. Els murals és una obra col·lectiva de diversos badalonins on han plasmat diversos personatges imaginaris de Lola Anglada. En un dels murals hi ha present una poesia que Josep Gual va dedicar a Lola Anglada l’any 1983 coincidint amb les festes del barri, quan el poeta badaloní en va ser pregoner.

Joan Argenté 

Argenté té presència al barri des del 2015, moment en el qual es va inaugurar la biblioteca que du el seu nom i el barri comparteix amb Casagemes. El mural recull diverses obres d’autors que estan presents en l’imaginari del barri com Eduard Marquina, Jacinto Benavente i Pompeu Fabra. La poesia que està escrita al costat de la seva efígie és la de “Tu i jo ens estem al món”.

Altres murals

A la Baixadeta (a davant de la Masia de Can Canyadó) s’estan fent altres murals vinculats a la festa del barri, tan la Festa Major (del juny), com de la Festa Medieval de Badalona (a l’abril). Enguany no les hem pogut reviure i ha sigut una manera diferent d’enrecordar-nos d’aquestes festes tan genuïnes.  

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

25,124FansAgradda
11,589SeguidorsSeguir
16,415SeguidorsSeguir

Autor

Compartir