Més de 6.500 infants participaran en la 23a edició del Badasport

0
169

Prop de 6.600 alumnes de primària participaran aquest curs en la 23a edició del projecte Badasport que es desenvoluparà des del pròxim dilluns 28 de novembre fins al pròxim mes de juny. El Badasport és una iniciativa que promou la pràctica esportiva a través de sis modalitats (Badamotri, Badatletisme, Badacorfbol, Badaorientació, Badajoc, Badaplatja).

La iniciativa promou l’esport a partir de la pràctica de jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, d’esports com ara el corfbol i l’atletisme, així com de proves d’orientació que es porten a terme en un parc de la ciutat, i de diverses activitats lúdiques a espais com el poliesportiu i a la platja.

 

Aquestes són les 6 activitats del Badasport:

Badamotri 

Aquesta primera activitat tindrà lloc des del 28 de novembre al 2 de desembre al poliesportiu de Montigalà,. Consisteix en diferents activitats i jocs motrius amb la participació de 1.050 alumnes de 1r de primària, amb el suport, entre altres del Club Hoquei Sant Josep. 

 

Badatletisme 

Aquesta activitat es farà del 23 al 27 de gener de 2023 a les pistes municipals d’atletisme Paco Águila, amb diverses proves atlètiques amb la participació de 1.235 nois i noies de 5è de primària. 

 

Badacorfbol 

La tercera de les activitats del Badasport és el Badacorfbol. Els partits de corfbol es faran del 27 de febrer al 3 de març, a la zona esportiva municipal Can Cabanyes. En aquesta activitat hi participen 1.100 noies i nois de 6è de primària que comptaran, com l’any passat, amb el suport d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona-La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal. 

El corfbol és un esport que manté certes similituds amb el bàsquet. Es juga entre dos equips que tenen l’objectiu d’introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre nois i quatre noies, i es basa en els principis de la cooperació, la no-violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. Aquests valors el fan especialment educatiu i apte per a l’entorn escolar, sent encara l’únic esport d’equip mixt que es practica a tot el món. Les seves normes estan pensades per a l’educació de l’individu en un ambient d’igualtat i de respecte. 

 

Badaorientació 

Aquesta activitat es farà el dia 24 de març al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, i consisteix en diferents proves d’orientació amb la participació de 1.100 alumnes de 4t de primària. 

 

Badajoc 

Aquest curs es farà del 22 al 26 de maig al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús i es basa en la realització de diferents jocs i activitats preesportives, de caràcter cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen 1.100 nens i nenes de 3r de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Pineda.   

 

Badaplatja  

Finalment, del 12 al 16 de juny, a la platja dels Pescadors, es farà el Badaplatja amb la participació de 1.000 escolars de 2n de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Riera

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom