Menarini participa en el projecte #100tifiques

0
2266

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, Grupo Menarini, amb seu a Badalona, ha participat de manera activa i per segon any consecutiu a la iniciativa #100tifiques, un projecte de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació que ha comptat amb la participació de 180 dones, entre les que figuren 12 expertes de la companyia en àmbits científics com medicina, biologia o farmàcia, per impartir 166 xerrades simultànies repartides per 100 centres escolars de tot Catalunya, amb l’objectiu de fomentar la vocació científica entre les nenes catalanes. En la passada edició, més de 12.000 alumnes i 600 docents es van beneficiar de les diferents activitats d’aquesta iniciativa.

Fomentar la vocació científica entre les dones

Les carreres STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) es defineixen com aquelles necessàries per liderar l’avenç de l’economia i el desenvolupament social i tecnològic dels països, però a Catalunya només un de cada cinc catedràtics i dels càrrecs directius de centres CERCA (centres d’investigació de Catalunya) són dones; i en estudis de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), el percentatge de dones graduades és d’un 21%. A nivell mundial, només el 28% dels investigadors i el 35% dels estudiants de carreres STEAM són dones, i la proporció de doctores en aquest camp a la Unió Europea és del 37,1%. A través de la iniciativa #100tifiques, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) vol aportar més visibilitat al paper estratègic de les científiques a Catalunya, contribuir a crear i divulgar models femenins de referència en els àmbits de les ciències i les enginyeries, i promoure bones pràctiques que portin el sector a la igualtat de gènere.

Grupo Menarini, compromès amb la igualtat de gènere

Grupo Menarini vol reivindicar i posar en valor el paper de la dona dins i fora de l’empresa, i aprofundir en la igualtat de gènere, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS5) de l’ONU. Amb aquest propòsit, 12 dones de la companyia han participat en aquestes xerrades per contribuir a crear i divulgar models femenins de referència en l’àmbit científico-tècnic, així com promoure bones pràctiques que portin el sector a la igualtat de gènere. D’aquesta forma, la companyia dobla el seu compromís amb el projecte #100tifiques, doncs en la passada edició van ser 6 les dones participants en aquesta jornada. En línia amb aquest propòsit de contribuir a aportar una major visibilitat al gènere femení i en el marc de la seva política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), Grup Menarini ja va apostar el 2019 per dur a terme una sèrie d’activitats amb l’objectiu de treballar en la igualtat de gènere. Així, a través del projecte “Ciència amb nom de dona” es va relacionar cada mes de l’any amb una científica rellevant. També es va dur a terme un calendari corporatiu en clau femenina i el concurs de fotografia “Retratades”, a més de la realització d’una foto mosaic de la M de Menarini, a partir de petites fotografies de les dones de la companyia. Segons Mònica Moro, metge i Responsable de Comunicació, e-business i RSC de Menarini Espanya, “la societat està cada vegada més conscienciada sobre la importància de la igualtat de gènere en tots els àmbits, i la tasca educativa suposa el primer esglaó per a l’empoderament femení. En aquest sentit, a Grupo Menarin, volem promoure aquest canvi propiciant un entorn laboral on totes les persones gaudeixin de les mateixes oportunitats en el desenvolupament de la seva carrera professional, i pugui repercutir en un espai més saludable, equitatiu i satisfactori en totes les nostres àrees de treball”. Grupo Menarini ha participat en el projecte #100tifiques gràcies a la col·laboració d’aquestes 12 dones de la companyia:

 Consuelo Fernández Fernández

Biòloga, especialitzada en zoologia. MBA per ESADE

Isabel Paredes Lario

Llicenciada en Medicina i Cirurgia. Metge especialista en Farmacologia Clínica

Carla Mateo Mohedano

Graduada en Biologia Humana i cursant Màster en Indústria Farmacèutica i Biotecnològica

Sara Larger Martínez

Llicenciada en Farmàcia. Postgrau en Marketing Farmacèutic

Teresa Fernández Bonet

Llicenciada en Farmàcia i MBA per ESADE. Màster en Síntesis Orgànica i Química Farmacèutica

Laura Martínez Subirà

Graduada en Ciències Biomédiques. Màster en Indústria Farmacèutica i Biotecnologia

Raquel Lázaro Cano

Llicenciada en Farmàcia. Màster en “Investigació, desenvolupament i control de medicaments”

Eva Sánchez Felipe

Graduada en Bioquímica i Màster d’I+D+i en Medicaments

Patricia Illán Mateo

Biòloga, Bioquímica, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i MBA a ESADE

Pilar Martínez López

Llicenciada en Medicina i Cirurgia, Postgrau Gestió Hospitalària, Màster Investigació Clínica

María Estela García Fernández

Llicenciada en Medicina, Màster en Clinical Trials, Gestió de la Investigació i Desenvolupament

Gisela Otin Olkers

Llicenciada en Farmàcia

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom