Maria Dolors Solà, 1a Menció Honorífica Feminista de Junts per Tiana

0
496

La formació, Junts per Tiana, ha lliurat a Maria Dolors Solà i Graells la 1ª Menció Honorífica Feminista de Junts per Tiana. El nomenament té l’objectiu de promoure la visibilització i reconeixement del de la dona en la història municipal i en la vida de l’àmbit local per tal de fomentar i construir una societat més igualitària, feminista i de drets fonamentals.

Dolors Solà fa fundar l’any 1976 a Barcelona el Club Do-na. La Dolors és un referent del feminisme, que ha aplegat al seu voltant, al Club Do-na, dones com Montserrat Roig, Magda Oranich, Carme Valls, Marta Pessarrodona…. El Club era un viver de cultura i feminisme. L’any 1976 crea les Primeres Jornades Catalanes de les Dones. A Tiana, la Dolors coneixeria en Josep Canals, que estava impulsant l’Agrupació Amics de la Sardana. La seva passió per la sardana l’ha portat a ensenyar a puntejar a les darreres generacions de tianencs i tianenques des de l’Escola de Música i Dansa i la Llar de les Persones Grans. I des de fa 17 anys que organitza l’únic concert dedicat a les dones compositores de sardanes de Catalunya a Tiana.

El lliurament del guardó es va fer durant la inauguració de l’exposició ‘Estimada tia Anna’ on l’actriu tianenca (Les de l’Hoquei, TV3) va llegir el manifest. Durant el primer cap de setmana, 100 persones han visitat l’exposició que recull diversos fets històrics de Tiana a través de les seves dones, des de principis del s.XX fins l’actualitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom