L’onzè festival de novel·la negra catalana Tiana Negra se celebrarà el 20, 21 i 22 de gener

0
909

El festival de novel·la negra catalana amplia els dies del certamen, els llocs on es podrà veure i el públic al qual va dirigit. L’onzena edició del festival se celebrarà el 20, 21 i 22 de gener, tot i que ja hi haurà activitats a partir del dia 14.

Descobreix tota la programació i la informació del festival a: https://tiananegra.cat/

Activitats del festival

La Ruta del Crim a Tiana, un recorregut dramatitzat per diferents indrets tianencs on han ocorregut crims i que anirà a càrrec de l’actor Miquel Gelabert. Obra de Teatre Doppelganger a la Sala Albèniz i un festival familiar més un Vermut Negre que tancarà el certamen el diumenge 22 al Parc del Doctor Mascaró.

El gruix d’actes del Tiana Negra, però, es concentraran com sempre els dies 20 i 21 de gener a la Sala Albèniz de Tiana, destacant-ne l’homenatge a Agustí Vehí 10 anys després de la seva mort, una taula rodona dedicada a la fusió de gèneres (negre, fantàstic, ciència-ficció), un espai dedicat al còmic negre, un altre a la literatura negra juvenil, i la presència de l’autor francès François Thomazeau, que presentarà el seu últim llibre al festival.

El festival acollirà a més l’entrega del desè Premi Memorial Agustí Vehí i ha creat dos nous guardons, el Premi Trajectòria a la Creació i el Premi Trajectòria a la Traducció.  Enguany la Biblioteca Municipal augmenta també el seu protagonisme al festival amb diverses activitats que es realitzaran durant tota aquella setmana. Tot plegat sense oblidar que el Tiana Negra és el primer aparador anual de la literatura negra catalana i que un any més acollirà els principals autors i editorials del gènere del país que ja esperen la cita a Tiana. El Tiana Negra arrenca dècada amb molta força, però mantenint l’esperit literari que l’ha convertit en un dels referents del panorama negre en català.

Dissabte 14 de gener comencen ja els actes del Tiana Negra 2023 amb un Joc de Pistes pels diferents comerços del poble, que s’allargarà tota la setmana. A la tarda arriba un dels plats forts d’enguany, la Ruta del Crim a Tiana, una passejada durant la qual  descobrirem, de la mà de l’actor Miquel Gelabert, diferents crims que han tingut lloc a Tiana al llarg de la història. Després podrem veure l’obra de teatre negre Doppelgänger escrita expressament per l’ocasió per Enric Montreal a la Sala Albèniz de Tiana. Durant aquella setmana la Biblioteca de Can Baratau durà a terme diferents activitats negres, com el seu tradicional Joc d’enigmes de literatura negra catalana, un Taller Literari sobre Maldat a càrrec de Laura Garcia de Booklife, i l’activitat Històries que negregen a càrrec d’Inés MacPherson.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom