L’IMPO de Badalona contractarà a temps complert 128 persones en situació d’atur

0
2409

El Servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació de Badalona (IMPO) ha obert aquest dilluns, 18 de novembre, i fins divendres dia 22, el període d’inscripció per participar en una nova edició del programa “Treball i Formació”, que té com acció principal la contractació laboral a temps complert de 128 persones en situació d’atur i la seva formació. La data prevista per l’inici del programa és el 30 de desembre de 2019, segons ha anunciat l’Ajuntament en una nota de premsa aquest dijous. Les persones interessades s’han d’adreçar a les Oficines de Treball (OTG) de Badalona, situades a la plaça de Carme Guasch, 2, i al carrer d’Aribau, 11, per tal de rebre les indicacions de participació en el procés de selecció. Recordem que l’IMPO no atendrà a cap persona que no aporti el document acreditatiu de derivació de l’Oficina de Treball. Les 128 contractacions que es faran a partir de les persones inscrites es divideixen en tres criteris:

Línia PANP (persones aturades no perceptores):

– Es contractarà a 54 persones durant un període de 6 mesos, aturades de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni de l’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA). Serà un factor preferent per la seva contractació ser més grans de 45 anys.

– Aquesta línia inclou també la contractació de 22 persones majors de 52 anys durant un període de 12 mesos. Totes aquestes persones no poden ser perceptors de prestacions i/o subsidis per desocupació i han de ser aturats de llarga durada (persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 6 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta d’ocupació). Es contractaran prioritàriament aquelles persones que no tinguin la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l’edat ordinària de jubilació.

 Línia PRGC (persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania):

– Es contractarà a 23 persones en situació d’atur durant un termini de 6 mesos.

– Altres 9 treballadors o treballadores majors de 52 anys i que estiguin a l’atur seran contractats durant 12 mesos. Per aconseguir una d’aquestes places es prioritzarà a les persones que no tinguin la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l’edat ordinària de jubilació.

Línia DONA (dones aturades):

– Es farà un contracte durant 12 mesos a 20 treballadores. Les persones seleccionades han de ser dones víctimes de violència de gènere (cap límit d’edat, ni prestació d’atur) i/o dones de més de 52 anys amb situació d’atur de molt llarga durada (dones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 12 mesos durant els 24 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta de treball. El programa “Treball i Formació” inclou també una activitat formativa professionalitzadora complementària a l’experiència laboral. Aquest formació tindrà una durada aproximada d’entre 80 i 200 hores i estarà impartida durant el contracte de treball dins de l’horari laboral. Aquest projecte està finançat  pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio de Empleo Público Estatal – Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social i el Fons Social Europeu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom