L’exposició del projecte IN_CERT s’inaugura a Can Ruti

0
260

L’Exposició del projecte IN_CERT arribarà aquest divendres 19 de novembre a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti). Després de la seva exitosa inauguració a l’espai d’Art i Creació Can Manyé (Alella), aquest projecte expositiu multidisciplinar arriba a les instal·lacions de l’Hospital, fent evident el vincle entre art, filosofia i ciència, motors del projecte.

D’aquesta manera, durant les properes setmanes, la comunitat mèdica de Can Ruti i els usuaris del centre hospitalari podran conèixer i experimentar en primera persona el projecte, dissenyat per les artistes Nora Ancarola i Jo Milne en col·laboració amb els científics Roger Paredes, Lourdes Mateu i coordinats per Mercè Pomer, que inclou activitats culturals i de pensament contemporani a l’entorn de la relació art i ciència. D’aquesta manera, Can Ruti acollirà obra expositiva, recitals poètics, espectacles de dansa, sessions de debat i pensament.

En aquestes activitats hi participen professionals rellevants com el doctor Bonaventura Clotet, els artistes Joan Fontcuberta i Sylvie Bussières, els poetes Josep Pedrals Lola Miquel, els músics d’Ensemble Exclamatio o els escriptors Ada Klein i Jordi Lara, entre d’altres.

Aquest ambiciós projecte ha estat desenvolupat  per Nora Ancarola (www.noraancarola.com) i Jo Milne (www.jomilne.com), dues artistes de renom i llarga trajectòria vinculades al món científic, que han comptat amb la col·laboració d’agents de diferents sectors. Per part de l’Hospital Germans Trias i Pujol Roger Paredes i Lourdes Mateu, professionals del Servei de Malalties Infeccioses i investigadors de primera línia en la lluita contra la Covid19, han col·laborat amb les artistes per construir el marc de reflexió, acompanyats per Cristina Vilaplana, investigadora de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) al campus badaloní.

També participen en el projecte l’assagista i crític d’art Manuel Guerrero i el vídeo-artista encarregat d’enregistrar tot el procés de gestació, debat i elaboració de la proposta expositiva, Adolf Alcañiz. Finalment, Mercè Pomer i Queralt Morros, de l’Espai d’Art i Creació de Can Manyé, hi participen com a impulsores i coordinadores del projecte.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom