L’estació de servei Fitó de Badalona distingida amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris

0
1763

S’han reconegut els seus 113 anys d’història de l’establiment, situat a l’Avinguda d’Alfons XIII, 24 de Badalona.

Aquest dijous s’ha guardonat l’establiment en un acte al Palau de la Generalitat. Els Premis Nacionals d’Establiments Comercials Centenaris són una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Consorci de Comerç Artesania i Moda del departament d’Empresa i Treball. L’objectiu d’aquests guardons és distingir els establiments comercials i mercats municipals en actiu que al llarg de cent anys o més han ofert un servei de qualitat i personalitzat a la seva clientela , tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s’han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional.

Un punt emblemàtic de la ciutat de Badalona

L’estació de servei Fitó és un punt emblemàtic de la ciutat de Badalona. Té els seus orígens en el besavi de la generació actual, quan Ramon Fitó Vidal va instal·lar un assortidor a la cruïlla del carrer Garriga cantonada amb l’Avinguda Alfons XIII al 1908, i més endavant va traslladar l’assortidor a la mateixa avinguda, però a l’alçada de la Plaça Pep Ventura. En aquell moment era un punt de trànsit per on circulaven cotxes i camions que anaven cap el nord-est de Catalunya i França, abans que hi hagués l’autopista. Com que la demanda de carburant era molt elevada, al 1934 va obrir l’estació de servei.

Un negoci familiar amb més de 100 anys d’història

L’edifici s’ha integrat perfectament a la ciutat i destaca per la seva construcció de ferro i acer, materials que també s’han utilitzat en llocs emblemàtics com l’Estació de França a Barcelona, o la Torre Eiffel de París. L’avi, Pau Fitó Casany, va continuar amb l’activitat abans que el pare, Ramon Fitó Mora, s’hi posés al capdavant. Ell va modernitzar les instal·lacions de l’estació de servei tal i com és en l’actualitat, adaptant-se al creixement de vehicles i als canvis que la indústria automobilística exigia. Des de 2016, la seva dona Irene i fills i filla, Ramon, David i Irene, estan al capdavant del negoci mantenint els valors que s’iniciaren fa més de 100 anys, mantenint sempre la seva característica més emblemàtica: l’atenció personalitzada al seus clients.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom