L’Espai Betúlia presentarà la nova novel·la del periodista Víctor Amela

0
363

Sabies que, un any abans de morir, Federico García Lorca, feia nit a Badalona? Sabies que Margarida Xirgu, la venerada actriu catalana, acollia el poeta espanyol a casa seva, al passeig marítim badaloní? I quines coses explicava Federico als seus pares a les cartes que escrivia des d’aquesta llar davant del mar? Per conèixer la història, divendres, 12 d’abril a les 19:00h, l’Espai Betúlia, Badalona (C/Enric Borràs 43-47) acull la presentació de la novel·la del periodista Víctor Amela, Jo hauria pogut salvar Lorca / Yo pude salvar a Lorca.

 

En Víctor Amela s’endinsa en l’univers literari per teixir una història autèntica, familiar i universal. Va començar quan era un nen de 10 anys i el seu avi matern li va confessar una nit, mirant plegats la televisió, amb el seu accent de les Alpujarres: “Yo pude salvar a Lorca”. I quasi mig segle després, aquella frase ha esdevingut el títol de la novel·la més íntima i estimada de l’autor, escrita travessant els silencis i els secrets del seu avi matern, Manuel Bonilla, i amb el transfons de la tragèdia de Federico Garcia Lorca. Lorca, Xirgu, així com també altres personatges del segle XX, com ara Salvador Dalí, Antonio Machado, Pablo Neruda, Gerald Brenan, Virginia Woolf, Luis Rosales, Agustín Penón o Leonard Cohen es passegen per les 400 pàgines d’una novel·la colpidora que commou. Amela ha volgut fer protagonistes no només aquests noms dels quals tots n’hem sentit parlar, sinó també la de tantes persones anònimes, com el seu avi, que van viure el dol de la guerra civil.

L’Espai Betúlia rep l’escriptor el proper divendres 12 d’abril

Abans de la Diada de Sant Jordi, el públic badaloní tindrà l’oportunitat de reunir-se amb el novel·lista i periodista, que explicarà el seu viatge personal i el seu recorregut per ciutats com Granada, Barcelona, i també Badalona, per descobrir i sentir el significat d’allò que un dia, mirant la televisió, li va dir el seu avi.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom