Les famílies de Badalona sense plaça a l’escola pública es planten

0
655

Després de la notificació via correu electrònic que van rebre aquest passat divendres moltes famílies, amb l’advertiment que no disposen de places a una escola pública de la seva zona, des del moviment “Famílies Sense Plaça a Badalona”, han decidit plantar-se. Coincidint amb el període de preinscripcions del curs 2022-2023, moltes d’aquestes famílies s’han trobat amb què el 65% de les places que s’ofereixen són de centres concertats i només el 35% de caràcter públic. A les zones 4 i 6 de la ciutat, no hi ha places públiques a escollir fet que implica que el 100% de les places que s’ofereixen són d’escoles concertades.

Amb aquesta nova aturada, volen queixar-se que la situació “vulnera els drets de poder escolaritzar els nostres infants en una escola pública de proximitat i ens empeny a fer-ho en una escola concertada o a escolaritzar-los lluny del nostre barri, fet que comportaria un impacte relacional i emocional a les criatures que, a més, podria repercutir en la seva salut mental, alhora que suposaria dificultats sobrevingudes de conciliació laboral i organització per a les famílies”.

Amb tot, han decidit no realitzar una ampliació de preinscripció en aquestes situacions “pel fet que vulneraria els nostres drets i els dels nostres infants, i suposaria acceptar una situació desfavorable per a ells. I animem a les famílies de tot Badalona i d’altres ciutats a actuar de la mateixa manera: no ampliar la preinscripció amb escoles concertades o fora del barri”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom