Les escoles Artur Martorell i Lola Anglada inauguren el primer camí escolar de Badalona

Autor

Categories

Compartir

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017, aquest pròxim divendres, 22 de setembre, a partir dels 15.45 hores, els alumnes de tercer i quart de les escoles Artur Martorell i Lola Anglada faran les primeres passes pel Camí Amic del Parc, el primer camí escolar de Badalona que es posa en funcionament.

El Camí Amic del Parc és el primer de la futura Xarxa de camins escolars de Badalona i porta aquest nom per la circumstància que el Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús en forma part i es troba situat entre les dues escoles. D’aquesta manera, futurs nous camins amics de Badalona aniran tenint també el nom propi que s’elegeixi per part de totes les escoles, entitats i serveis implicats.

Aquest projecte s’ha anat construint al llarg d’aquest curs a través del Grup de Treball de Camins escolars creat en el Consell de la Mobilitat Sostenible i el Transport Públic, en el qual hi ha participat diferents escoles, AMPA i entitats de la ciutat, l’Institut Badalona 7, FAMPAS, el Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya, l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana, membres de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (PSEVB) i els Serveis municipals d’Espais Públics i d’Educació.

Els alumnes i les famílies de cada escola han participat en un estudi sobre la mobilitat en els desplaçaments d’anada i tornada de casa a l’escola i han comptat amb el suport d’una APP creada per alumnes de segon d’ESO de l’Institut Badalona 7. L’estudi s’ha acompanyat de canvis i millores concretes en l’espai públic i d’altres en procés de realització a curt o mig termini. Tots els passos de vianants dels diferents itineraris del Camí Amic del Parc s’han senyalitzat en el terra per tal que siguin fàcilment identificables.

El sistema de transports actual genera problemes de salut, per a totes les persones a causa a l’empobriment de la qualitat de l’aire, la inseguretat viària i la transformació de l’espai públic en un espai de trànsit en comptes d’un espai de socialització, aprenentatge, joc i convivència. El camí escolar neix com a resposta a aquests problemes amb una doble vessant: educativa i de reflexió, d’una banda, i de transformació de l’entorn, de l’altra.

Una de les estratègies per aconseguir una nova cultura de la mobilitat urbana es basa en posar en valor hàbits de mobilitat sostenible ja existents i en promoure nous comportaments. Es tracta d’impulsar maneres de fer i modes de transport tradicionalment invisibilitzats i infravalorats com el fet d’anar a peu o l’ús del patinet, la bicicleta, el monopatí, etc.

 

Programa Festa d’inauguració del Camí Amic del Parc – 22 setembre

15.45 h – Sortida dels alumnes de 3r i 4t des de cada escola al punt d’inici de cada cercavila (Artur Martorell: Pl. Josep Cortinas) (Lola Anglada: c/ Jaume Ribó – c/ Pomar de Baix)

16 h – Inici de les dues cercaviles fins a la porta de cada escola.

16.20 h – Arribada de cada cercavila a l’escola i animació per a la incorporació de companys i famílies a l’espai-escenari de la festa (zona de la pineda del Parc).

16.45 h – Inici de l’acte: parlaments a càrrec de nens i nenes de cada escola, de l’Institut Badalona 7 i de representants de l’Ajuntament, animació i berenar per a tothom.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,605FansAgradda
2,988SeguidorsSeguir
11,659SeguidorsSeguir

Autor

Compartir