Les enquestes situen un resultat molt ajustat per arribar a l’alcaldia

0
971

Estem a la meitat d’una campanya electoral de cara a les municipals del pròxim 26 de maig i els diferents partits estan omplint de propostes, promeses i mítings tots els racons de la ciutat. Hi ha qui ha preferit treure al carrer una Food Truck, com Xavier Garcia Albiol, també hi ha qui està plantant un sofà Chester a tots els barris de Badalona, com el candidat del PSC, i alcalde, Àlex Pastor i també hi ha partits que conviden a cafè per parlar de la situació de la ciutat, com Juan Miguel López, de Ciutadans o Dolors Sabater, de la “Badalona Valenta”. A part de tots els actes electorals, les enquestes han protagonitzat part d’aquesta campanya de camí a l’Ajuntament de Badalona. Tres partits, a través de tres mitjans de comunicació de fora de la ciutat, han donat a conèixer les enquestes que han encarregat, i que han pagat ells mateixos, el PSC, el PP i la Badalona Valenta. D’altres, com Ciutadans, no havien donat a conèixer l’enquesta encarregada durant els darrers dies, però si havia transcendit alguns dels resultats en l’àmbit polític.

Triple empat en l’enquesta del PSC

La darrera enquesta que s’ha donat a conèixer ha estat l’encarregada pel PSC. En el sondeig, a càrrec de l’empresa Numeral 8, fet del 2 al 5 de maig a 800 badalonins i badalonines apunta un triple empat el 26M a l’Ajuntament. El PP perdria entre 2 i 3 regidors, amb un descens en el vot del 9,2%. Per altra banda, la coalició liderada per Sabater tindria vuit regidors. El PSC pujaria de 2 a 3 regidors i podria empatar a regidors amb el PP i Badalona Valenta. Deixant molt enrere En Comú Podem recollirien 2 regidors, Ciutadans de 0-1 i JxCat no tindria representació.

L’enquesta del PP els dona guanyadors

Per altra banda, el PP de Xavier Garcia Albiol també ha publicat una enquesta a través d’un portal informatiu de Madrid. L’enquesta popular situa la formació d’Albiol guanyadora, amb 11 regidors, seguida de la Badalona Valenta amb 6 regidors. La tercera posició seria el PSC amb 4-5 regidors, En Comú Podem amb 2-3 regidors, C’s amb 2 i Jxcat amb 1 representant. L’enquesta va ser elaborada del 29 al 30 d’abril a 800 persones.

Frec a frec entre Albiol i Sabater a l’enquesta de Badalona Valenta

La primera enquesta que va obrir la veda, i també campanya, va ser l’encarregada per la Badalona Valenta, formació integrada per Guanyem i ERC. Segons el sondeig, hi hauria un empat tècnic entre PP i la Badalona Valenta, entre 9-10 regidors. La tercera posició seria pel PSC, amb 5 regidors, seguida d’en Comú Podem amb 1-2 regidors, C’s amb 1 regidor i Jxcat tindria entre 1 o 0. L’enquesta ha estat encarregada a l’Institut Opinomètre, a 600 badalonins i badalonines, del 2 al 6 de maig.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom