L’ampliació de l’Institut de Tiana tira endavant

0
407

El govern local de Tiana, format per Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya, han aconseguit tirar endavant l’ampliació de l’Institut (línies d’ESO i incorporació del Batxillerat) gràcies als recursos econòmics del PACTE (Programa d’Actuacions de Cohesió Territorial) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb aquesta ampliació, els alumnes podran continuar gaudint d’una educació pública de qualitat fins als 18 anys sense haver de sortir del poble.

El curs 2011 – 2012 a Tiana obre les portes per primera un centre de secundària obligatòria, inicialment amb dues línies, que s’han anat ampliant a mesura que han passat els anys. Al llarg de tot aquest temps, s’ha treballat intensament per aconseguir tenir al poble un model educatiu integral que possibilités als alumnes tenir una línia pedagògica unificada al llarg de tota la seva etapa escolar. Segons els estudis del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya en col·laboració amb l’Institut de Ciències d’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la continuïtat en un centre, aporta elements significatius cap a una major integració de l’alumnat en el context educatiu i això redueix el risc d’abandonament i millora l’èxit escolar.

El Programa d’actuacions de cohesió territorial (PACTE) està dotat amb 100 milions d’euros (dels quals 580.851 es destinen a Tiana) i es desplegarà a trenta-cinc municipis de l’AMB, en col·laboració amb els Ajuntaments, sense incloure el de Barcelona que disposarà d’un programa específic d’inversions en l’espai públic i infraestructures. A Tiana l’Ajuntament ja treballa intensament amb la voluntat que l’ampliació de l’Institut i les noves instal·lacions estiguin operatives per al curs 2021 – 2022.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom