L’Ajuntament destinarà mig milió d’euros en prevenir la legionel·la dels equipaments esportius

0
1638

L’Ajuntament de Badalona ha licitat, amb un pressupost de 480.000 euros, el nou contracte plurianual de manteniment preventiu i normatiu de la legionel.la per a les instal·lacions esportives municipals. Així mateix, i també per a un període inicial de 2 anys, i per un import de 550.000 euros, s’ha licitat el contracte de servei de neteja de les instal·lacions esportives municipals.

El contracte de manteniment preventiu de la legionel·la forma part de les mesures necessàries que el Servei d’Esports pren per assegurar el correcte control del risc de la presència de legionel·losi a cadascuna de les instal·lacions esportives. Aquesta actuació s’afegeix a les obres d’urgència que es van fer al Poliesportiu Casagemes i al camp de futbol de Badalona Sud a càrrec d’una empresa especialitzada, després que les inspeccions del Departament de Salut de la Generalitat detectessin la presència del bacteri Legionella i el tancament dels circuits d’aigua calenta sanitària. Els treballs per corregir les deficiències estructurals detectades en aquests dos equipaments esportius, que van començar a finals de l’any passat, han suposat una inversió de prop de 300.000 euros. Les actuacions han consistit, bàsicament, en la renovació del sistema de canonades, pel que fa al Poliesportiu de Casagemes, i el canvi de caldera i sistema de canonades en el camp de futbol Badalona Sud.

La legionel·losi és una malaltia d’origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la, no es transmet de persona a persona. Es contrau en inhalar vapor d’aigua o aerosols (dispersió d’un líquid o un sòlid en l’aire o en un gas). Pot ser lleu i presentar símptomes semblants als de la grip, però també pot ocasionar la infecció pulmonar, caracteritzada per pneumònia i febre alta que pot arribar a provocar la mort.

També es troba en fase de licitació el contracte de prestació dels serveis de neteja de les instal·lacions esportives per als propers dos anys amb un pressupost màxim de licitació de 550.000 euros, amb un increment considerable atès que l’any 2015 es van destinar 192.000 euros per als serveis de neteja de les instal·lacions esportives. El nou contracte inclou les instal·lacions, les seves àrees d’influència i els espais propis de la piscina del Centre Mireia Belmonte; les pistes d’atletisme “Paco Aguila”; el poliesportiu de Bufalà; la zona esportiva de Can Cabanyes/Sistrells; el camp municipal de Badalona; el pavelló de la Plana; el pavelló de Montigalà; el pavelló de Llefià; el poliesportiu Casagemas i el pavelló dels Països Catalans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom