L’Ajuntament demana a la Generalitat que s’encarregui de les quatre famílies amb fills del bloc de la Salut

0
616

L’Ajuntament de Badalona ha demanat a la Generalitat que atengui les quatre famílies amb fills que vivien al bloc del passatge de la Torre que es va enderrocar ara fa un any, a les quals el govern municipal ha avisat que aquest dimecres retira les ajudes d’allotjament i manutenció. El consistori, en un comunicat de premsa, ha instat el Govern català a donar-los resposta temporalment a través del Centre d’Urgència i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). Entre els afectats també hi ha una cinquena família sense menors a càrrec, a qui l’Ajuntament ofereix anar al centre d’acollida municipal per a emergències habitacionals. En canvi, el consistori no dona cap alternativa als ocupes il·legals que vivien en un altre dels sis pisos de l’edifici que es va tirar a terra alPassatge de la Torre, a la Salut.
Onze mesos després de l’enderroc del bloc per problemes estructurals, l’Ajuntament de Badalona ha xifrat en 300.000 euros les ajudes destinades als afectats. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat aquesta setmana que el consistori deixa de pagar-los l’allotjament i la manutenció argumentant que hi ha altres famílies que també necessiten aquestes ajudes. Ha assegurat que es tracta de fer “justícia social” i evitar “ajudes eternes i vitalícies”.
Des de l’oposició han acusat al govern municipal de deixar aquestes famílies al carrer, sense cap alternativa. Aquest dimacres, a les 9h, les famílies que vivien a l’edifici enderrocat del Passatge de la Torre de Badalona seran a l’edifici municipal del Viver i els regidors de tots els grups de l’oposició hi seran per donar-los suport. A la convocatòria s’hi sumen diverses entitats i plataformes socials.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom