L’Ajuntament de Badalona vol invertir 165.000 euros en el manteniment dels senyals orientatius

Autor

Categories

Compartir

La senyalització viària és una assignatura pendent a Badalona. Les queixes de conductors que es perden, tant en les entrades a la ciutat com als diferents barris, perquè les indicacions no són correctes o prou clares són el pa de cada dia. El 1983 la Generalitat va elaborar una primera imatge gràfica de senyalització informativa amb la voluntat d’unificar criteris a les carreteres, pobles i ciutats. Actualment elements com el gps ajuden més als conductors a trobar la seva destinació, però els senyals sempre ajuden a fer-ho més fàcil. Tot i que s’han anat instal·lant senyals orientatives, durant els darrers anys, gran part dels senyals de Badalona estan malmesos, caducats o desfasats. En algunes zones de la ciutat, sobretot tocant a les entrades o sortides de les principals vies de comunicació ràpida, els senyals han perdut totes les lletres. Ara, l’Ajuntament de Badalona ha adjudicat el manteniment d’aquestes senyalitzacions en un contracte que tindrà vigència per a dos anys amb possibilitat de dos més. En aquest cas, la inversió seria d’uns 165.000 anuals, uns 25.000 euros més del que es gastava fins ara. El valor total del contracte, si es complís la pròrroga, seria de més de 600.000 euros. El de senyalitzacions és un contracte de lot únic.

Manca de continuïtat en la senyalització

Tot i que públicament no existeix cap estudi, només cal passejar-se per Badalona per adonar-te que la ciutat no està prou senyalitzada. Des de la Plataforma per la Promoció del Transport Públic han assenyalat que Badalona pateix, des de fa anys, d’una mala senyalització orientativa. Un exemple el trobem amb els pocs senyals que indiquen qualsevol equipament esportiu. El fet que molts equips visitants arribin a Badalona fa que moltes vegades es perdin per arribar a jugar als camps. Un altre exemple, segons la mateixa plataforma, el trobem en la poca senyalització de les estacions de transport públic, com Renfe o metro. També la situació dels aparcaments públics tenen poques indicacions per arribar-hi. La Plataforma ha reclamat a l’Ajuntament una renovació de la senyalització orientativa, actualització i unificar els criteris de tots els senyals.

Reclamen senyals pels vianants

Un altre capítol a part són els senyals destinats als vianants i que poden indicar llocs d’interès. A Badalona aquest tipus d’indicadors és inexistent. Des de la Plataforma per la Promoció del Transport Públic també reclamen la instal·lació de senyals destinats als vianants, ja que gran part dels ciutadans que es mouen per Badalona ho fan a peu. Un exemple seria senyalitzar els edificis d’interès, les estacions de transport públic o biblioteques indicant el temps que tardarem per arribar caminant.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,638FansAgradda
3,015SeguidorsSeguir
11,672SeguidorsSeguir

Autor

Compartir