L’Ajuntament de Badalona retira les fotos que identificaven el dimoni satíric d’Albiol

0
758
L’Ajuntament de Badalona ha retirat les imatges que permetien identificar el dimoni satíric fet per l’Assemblea de Joves Independentistes de Badalona- L’Espurna amb l’exalcalde de la ciutat, Xavier García Albiol. Segons han informat a través d’un comunicat, el govern municipal ha decidit retirar aquests elements –fotografies d’Albiol a la cara- atenent que “la sàtira s’ha personalitzat” i que els elements retirats es podien “considerar ofensius” i es podien vincular amb una persona identificable. La retirada s’ha portat a terme després de comunicar-ho a l’entitat que ha realitzat la figura. El govern de Badalona ha lamentat “la politització que algunes forces polítiques locals estan fent” arran de la col·locació d’aquest element i ha condemnat els “gravíssims comentaris que han aparegut a les xarxes socials per part d’algun regidor del PP”, per la qual cosa ha demanat la seva retirada immediata i que “es preguin les mesures corresponents”.
El govern municipal ha volgut deixar clar que la figura va ser col·locada per una entitat i que ell és “totalment aliè a aquesta acció”. Ha assegurat també que “prioritza, davant de qualsevol altra consideració, el dret a la llibertat d’expressió i de la sàtira política normal en una societat democràtica amb els únics límits que marca la llei”.

Per últim, ha recordat que el ple municipal del gener va aprovar per unanimitat una moció on tots els regidors es comprometien a fer un ús responsable de les xarxes socials, “fet que inclou la gestió i moderació dels comentaris que puguin publicar-hi terceres persones”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom