L’Ajuntament adquireix els semàfors amb òptiques de tecnologia Led de Badalona

Autor

Categories

Compartir

En el decurs de la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Badalona celebrada el dimarts 28 de novembre es va donar compte i es va validar la modificació i liquidació del contracte de subministrament mitjançant arrendament dels semàfors amb òptiques de tecnologia Led, inclòs el seu manteniment i exercitar l’opció de compra amb la proposta de millores. Amb aquesta opció de compra, l’Ajuntament adquireix els semàfors LED que ha arrendat durant els últims 10 anys i alhora, pel mateix preu que es contemplava inicialment, s’aconsegueix la implementació d’un sistema de control de trànsit que cobriria dues de les principals avingudes de la ciutat, podent-se ampliar amb posterioritat. L’any 2007 el Departament de Manteniment de Senyalització Viària i Mobiliari Urbà va promoure la contractació de nous semàfors amb òptiques de tecnologia LED, mitjançant el seu arrendament, instal•lació, posada en marxa i manteniment amb opció de compra. El contracte era per un termini de 10 anys, des del 30 novembre de 2007. El pressupost d’adjudicació és de 1.196.397,81€. (per arrendament, 1.187.584,97 i per manteniment 8.812,84). I per l’opció de compra 799.932,20€ (IVA inclòs). Atesa la possibilitat que ofereix el contracte de compra dels nous semàfors amb òptiques de tecnologia LED, es proposa l’execució del punt del contracte d’opció de compra tenint en compte les següents consideracions:

 –           Des de l’any 2007 que s’han instal•lat les òptiques semafòriques i fins a l’actualitat, la il•luminació LED s’ha consolidat tecnològicament tant a nivell semafòric com en altres instal•lacions lumíniques.

–           La ciutadania s’han habituat a la senyalització semafòrica amb tecnologia LED.

–           Es produeix un estalvi energètic, i per tant mediambiental, gràcies al canvi d’il•luminació de convencional a LED.

–           L’estalvi econòmic anual segons les dades de consum municipals en el canvi de tecnologia s’estimen en reduccions entre un 40-45% en la facturació.

–           La potència de consum contractada en la instal•lació semafòrica també ha disminuït en 219KW/any.

–           La naturalesa de la tecnologia LED i el nombre de bombetes que integren cada òptica semafòrica, allarguen la vida útil del cap semafòric i simplifiquen el seu manteniment.

–           La tecnologia LED a la finalització del contracte no es demostra antiquada, ans al contrari, el grau d’implantació en senyalètica viària és pràcticament total, amb previsions de continuïtat temporal elevades.

 A l’hora de plantejar la compra dels semàfors, es constata el bon estat de conservació i manteniment dels béns i per tant en disposició de ser adquirits. També cal tenir en compte que a ambdues parts (empresa i Ajuntament) els interessa executar la compra, doncs no fer-ho suposaria la retirada de tots els semàfors, situació implantejable per ambdues parts. Per aquest motiu hi ha bona predisposició per arribar a un acord favorable per totes dues parts. L’empresa va ofertar unes millores associades a l’opció de compra no previstes inicialment, concretades en una proposta complementària d’inversió relacionada amb el present contracte consistent en la implantació de la centralització semafòrica i la possible instal•lació d’altres elements de control del trànsit. Aquesta proposta esdevé de la voluntat de millorar el sistema de gestió i control semafòric de la ciutat i vinculada amb la possibilitat de compra del bens contractuals. La proposta inclou la instal•lació d’aquells elements necessaris per a gestionar telemàticament les instal•lacions semafòriques consistent en: renovació de grups reguladors, sistemes comunicació, actualització de software, obra civil necessària, sistema de videovigilancia i centre de control complert amb maquinaria, mobiliari, instal•lacions, etc. Aquesta instal•lació del sistema es produiria inicialment en l’avinguda Martí Pujol i en l’avinguda Alfons XIII La valoració per part de l’empresa d’aquestes millores ascendeix a un total de 686.054,39€. Els grups municipals de Guanyem Badalona en Comú, ERC, ICV-EUiA, PSC, Partit Demòcrata i Unió, Ciutadans i la regidora no adscrita han votat a favor. El grup municipal del PP s’ha abstingut.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,383FansAgradda
2,893SeguidorsSeguir
11,549SeguidorsSeguir

Últimes noticies

Autor

Compartir