La transformació de l’autopista C-31 més a prop

0
3898

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va aprovar el passat dijous dia 20 iniciar la redacció del Pla director urbanístic (PDU) de transformació de l’autopista C-31 al tram que uneix Badalona amb Sant Adrià del Besòs. El pla es basarà en el traçat de l’autopista i l’ordenació del seu entorn immediat, que sumen unes 84 hectàrees.

Els objectius del PDU són millorar la connexió entre els barris situats a banda i banda de l’autopista, reduir la contaminació atmosfèrica i acústica que pateixen, millorar la integració paisatgística de la infraestructura, millorar les vies i carrers complementaris i potenciar el transport públic. També posarà les bases per integrar totes les actuacions al voltant de la C-31 com a part d’una transformació d’abast metropolità.

Els plans directors urbanístics són instruments de planejament que permeten ordenar grans sectors supramunicipals, classificant el sòl i concretant l’ordenació pel seu desenvolupament. N’hi ha de diverses tipologies, com ara d’ordenació d’infraestructures, de protecció dels valors culturals i ambientals o d’interès territorial, entre d’altres.

Els plans directors els impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat i es redacten en coordinació amb els ajuntaments afectats. En tots els casos se sotmeten als preceptius períodes d’informació pública perquè els ciutadans interessats els puguin conèixer i formular les al·legacions que considerin oportunes. Sovint van precedits de processos de participació ciutadana.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, considera que “és una bona notícia que el Conseller de Territori, Damià Calvet, estigui tirant endavant amb els compromisos que vam assolir durant la seva visita a Badalona fa unes setmanes. La transformació de l’autopista és un projecte necessari per superar la fractura física i social que suposa el pas de la C-31 per la ciutat, i per tant és un tema important pel nostre futur. Vull agrair al conseller i al secretari de territori Ferran Falcó el seu esforç i la seva implicació en el projecte”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom