Aquesta tarta icònica, elaborada amb capes de suau pa de pessic, mantega i xocolata, i coronada amb una fina capa de sucre, continua conquerint generació rere generació
Des del 1965, la Tarta Fontisi és molt més que un pastís: és un símbol de tradició, sabor i estima a la ciutat de Badalona. Aquesta tarta icònica, elaborada amb capes de suau pa de pessic, mantega i xocolata, i coronada amb una fina capa de sucre, continua conquerint generació rere generació. Encara avui, se’n produeixen i venen unes 50 unitats a la setmana, mantenint viu l’esperit amb què va néixer fa seixanta anys.
Una recepta que es manté viva amb el pas dels anys
La seva recepta original, senzilla però irresistible, ha sabut mantenir-se intacta tot i el pas del temps. La Tarta Fontisirepresenta els sabors de la infància, de les celebracions familiars i dels moments especials. Una veritable joia de la pastisseria artesanal, elaborada amb l’afecte i el saber fer que defineixen Fontisi des dels seus inicis, quan va ser fundada per Isidre Font i una única treballadora, la Luisa de 16 anys, a l’obrador de Miquel Servet nº 202.
L’any 2000, amb la jubilació del senyor Isidre, Horno Belcan SL, fabricant i distribuïdor de brioixeria tradicional fundada a Badalona per propietaris badalonins d’origen granadí i proveïdor principal de la pastisseria des dels seus inicis, va adquirir la pastisseria amb el compromís de preservar la seva essència, continuar amb el seu personal i mantenir viva la qualitat que sempre ha caracteritzat Fontisi. Avui, després de 25 anys, l’equip està format per 10 persones —9 dones i un nou integrant masculí— entre les quals destaquem quatre històries molt especials: la jubilació de la Luisa després de tota una carrera laboral a l’obrador; i la Silvia, la Maribel i la Juani, que formen part de l’equip des de fa més de 20 anys.
Fontisi Avui: Modernitat amb Ànima Tradicional
Després de 5 anys des de l’obertura de la nova botiga a la Plaça Pep Ventura nº16, Fontisi continua sent un referent de qualitat i proximitat. Aquest espai modern, acollidor i ple de caràcter combina la millor pastisseria tradicional amb un servei d’atenció personalitzada i una gran varietat de productes típics regionals.
A més, des de fa uns anys, Fontisi s’ha adaptat als nous temps amb la venda online per a campanyes especials com les Coques de Sant Joan, els Panellets, o per ocasions més íntimes com el Dia de la Mare. I ben aviat, esperem posar en marxa un nou projecte: una pàgina web permanentment activa amb catàleg digital i la possibilitat de comprar una selecció de productes.
60 Anys de Sabors i Emocions
Aquest 2025, Fontisi celebra el seu 60è aniversari, un viatge compartit amb la ciutat i la seva gent. Ho fem amb un logotip commemoratiu, col·laboracions amb entitats esportives locals —perquè creiem i apostem pel comerç de proximitat i les entitats locals— i un gran esdeveniment a la botiga a final d’any on tothom hi està convidat. I això no és tot: hi haurà moltes altres sorpreses per agrair a totes les persones que ens han acompanyat al llarg d’aquests 60 anys.
Fontisi és Badalona. Fontisi ets tu.
La Tarta Fontisi és un exemple viu d’aquesta història d’amor entre una pastisseria i la seva ciutat. Et convidem a continuar formant part d’aquesta història i a descobrir —o redescobrir— una tarta que és molt més que un pastís: és patrimoni dolç de Badalona.