La Diputació de Barcelona realitza a diversos municipis de la demarcació una sèrie d’enquestes sobre diversos aspectes dels municipis. Ara, podem conèixer les màximes preocupacions dels badalonins i badalonins durant aquest any. Segons dibarometre de la Diputació, els 5 principals dels badalonins i badalonines són la seguretat ciutadana (un 44% dels enquestats l’ha situat en primera posició), la neteja (un 10%), la gestió política i municipal de Badalona (un 9%), els problemes associats amb la immigració (un 8%) i l’incivisme. Si ho comparem amb l’enquesta feta el 2022, la seguretat preocupa molt més ara que no pas fa dos anys. Fa dos anys se situava en la preocupació d’un 35%. A la pregunta si considera que l’ocupació il·legal d’habitatges ha de ser un tema molt, bastant, poc o gens prioritari per l’Ajuntament, un 58% considera que és un tema molt important, davant d’un 3,9% que afirma que el tema és poc prioritari. El govern de Badalona aprova en la darrera campanya de Nadal, un 25,7% afirma que van ser molt bones festes i bé un 47%. Només un 15% afirma que la campanya de Nadal va ser dolenta a Badalona.

Pel que fa als serveis més valorats a Badalona són el transport públic, l’enllumenat i la recollida d’escombraries, segons han contestat els enquestats.

L’Ajuntament aprova amb gairebé 6 punts 

Una altra pregunta dels enquestats era, en una escala del 0 al 10, essent 0 molt dolenta i 10 molt bona, com qualificaria la gestió de l’ajuntament? La gestió aprova en un 5,8 punts, pujant la valoració respecte el 2022, que va ser un aprovat justet, d’un 5.1 punts. D’altra banda, un 38% dels enquestats creu que l’Ajuntament es poc transparent en el seu funcionament i nomès un 6% creu que es molt transparent.

Un 34% dels badalonins està molt satisfet de viure a Badalona

Segons l’enquesta de la Diputació de Barcelona, un 34% dels enquestats està molt satisfet de viure a Badalona, un 39% bastant, un 11% normal, un 12% poc satisfet de viure a Badalona i un 2,4% gens content. S’ha de destacar que un 57% dels enquestats creu que Badalona millorarà en un futur i un 27% creu que empitjorarà.

Dades de l’enquesta

L’enquesta encarregada per la Diputació de Barcelona es va realitzar entre el 13/2/2024 i el 29/2/2024. Podeu consultar totes les dades en aquest enllaç: https://dibarometre.diba.cat/#/barcelona/13/8015

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom