La sala Sarau farà un concert simultani el 18 de novembre per denunciar la situació extrema del sector

0
855

Les sales de música en directe de l’Estat, entre elles la Sala Sarau 08911 de Badalona, han desplegat diverses intervencions artístiques a les seves façanes per denunciar la situació crítica del sector pel tancament per la covid-19. Una cinquantena de sales catalanes ha modificat, físicament o digitalment, les seves persianes amb l’etiqueta #elultimoconcierto #lultimconcert, on hi consta la data d’inauguració i l’any 2020 acompanyat d’un interrogant com a possible data de tancament. En el marc d’aquesta iniciativa, les sales estatals “icòniques” s’uniran en un concert gratuït i en streaming el 18 de novembre a les vuit del vespre, que “podria ser ‘L’últim concert'”, que es podrà veure al web www.elultimoconcierto.com.

Segons ha informat l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), aquesta iniciativa està impulsada a nivell estatal per la Plataforma de Sales de Concerts, de la qual n’és integrant l’ASACC, entre altres. Per a la campanya, les sales han realitzat la intervenció de manera física, amb pintura, cartells o vinils i d’altres de forma digital.

Durant aquests mesos s’han cancel·lat prop de 25.000 concerts, i les pèrdues que acumularan les sales de concerts fins a final d’any sumaran prop de 120 milions d’euros. “Les sales porten suportant l’endeutament durant massa mesos, amb la incertesa que la possible data d’obertura genera en les empreses i els seus treballadors”, han lamentat, al que se li sumen les despeses fixes i l’absència d’ingressos, amb insuficients ajudes pal·liatives per part de les administracions públiques.

Les sales han alertat que la situació és “insostenible” i si les administracions no prenen mesures de “gran importància” en un termini curt o immediat, “és molt probable que la majoria de les sales del país s’enfrontin aquest 2020 a ‘L’Últim Concert’. Davant d’això, les sales han demanat amb urgència un pla de rescat o la hibernació de despeses fixes, per a poder resistir i continuar oferint música en directe quan la situació sanitària ho permeti i la resta dels espais culturals de pública concurrència recuperi la seva activitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom