La nau cremada del carrer Guifré feia 12 anys que estava ocupada

3
4935

L’antiga nau que s’ha cremat aquesta passada matinada està situada al carrer Guifré, prop del carrer Tortosa, i feia més de 12 anys que estava ocupada per un nombrós grup d’immigrants, però durant els darrers mesos la situació s’havia complicat, amb diversos actes incívics i festes durant altes hores de la matinada. La nau, dividida en dues parts, acollia un nombre indeterminat de persones que vivien en males condicions i que solien dedicar-se a buscar ferralla als contenidors o a la venda ambulant. En aquest espai no hi havia aigua corrent, l’havien d’agafar d’una font propera i part de la llum era punxada del carrer, segons asseguraven els veïns de la zona. Tot i que feia molts anys que estava ocupada, durant els darrers mesos havien augmentat les queixes dels veïns per diverses actituds incíviques dels ocupants i també festes, amb música inclosa, que moltes vegades s’allargaven durant tot el cap de setmana. Des de l’entitat de veïns del Gorg feia anys que reclamen a l’Ajuntament una solució. En declaracions al TOT, la presidenta, Teresa Vinuesa, admetia que sempre que s’havia plantejat aquesta problemàtica, el consistori havia respòs que era un espai privat i que el propietari estava d’acord amb aquesta ocupació. Vinuesa, però, reconeixia que en cada reunió amb l’Ajuntament havien tractat aquesta ocupació.

3 COMENTARIS

  1. Al 2012 vaig conèixer una noia alemanya a Gibraltar que, pel que em va explicar, havia viscut com Okupa en aquesta nau. Es veu que la nau era coneguda en el món Okupa.

  2. Fa uns anys una parella va llogar un local que havia estat reconvertit en habitatge i tenia tot l’equipament necessari com cuina i lavabo. Van anar a empadronar-se i l’Ajuntament se’ls va llençar a sobre, els va enviar la Guàrdia Urbana a aixecar un acta que va ser publicada al Butlletí Oficial de la Província donant-los un termini per marxar del local.

    Mentrestant el mateixa Ajuntament ¿no sabia que en aquesta nau hi vivia tanta gent en condicions tan pèssimes?.

  3. Fa uns anys una parella va llogar un local que havia estat reconvertit en habitatge i tenia tot l’equipament necessari com cuina i lavabo. Van anar a empadronar-se i l’Ajuntament se’ls va llençar a sobre, els va enviar la Guàrdia Urbana a aixecar un acta que va ser publicada al Butlletí Oficial de la Província donant-los un termini per marxar del local.

    Mentrestant el mateix Ajuntament ¿no sabia que en aquesta nau hi vivia tanta gent en condicions tan pèssimes?.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom