La Generalitat impulsarà un pla director urbanístic per transformar la C-31 al seu pas per Badalona

Autor

Categories

Compartir

La Generalitat impulsarà un pla director urbanístic per transformar la C-31 al seu pas per Badalona. Així ho ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde de la ciutat, Álex Pastor. “Es tracta d’una barrera econòmica i social i creiem que aquest pla és la forma de donar-hi resposta”, ha apuntat Calvet, que ha indicat que es constituirà una comissió amb representants del Govern i de l’Ajuntament per estudiar com es pot “minimitzar” l’impacte d’aquest àmbit.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que la voluntat de l’executiu català és millorar la integració de la C-31 al seu pas per Badalona. Calvet ha explicat que igual que s’ha fet en altres municipis com Cerdanyola del Vallès amb el Parc de l’Alba, la Generalitat aposta per “minimitzar” l’impacte d’aquesta via amb la redacció i execució d’un Pla Director Urbanístic (PDU) consensuat amb el consistori i amb la ciutadania.

“La C-31 és una barrera econòmica i social i creiem que la manera de resoldre aquest problema és amb aquest Pla”, ha assenyalat el conseller que ha indicat que s’hauran de dura a terme estudis previs que analitzin “vectors econòmics i mediambientals” però considera que cal disposar d’un document per debatre sobre el futur d’aquets eix viari: “Crearem una comissió Generalitat – Ajuntament per abordar aquest instrument de transformació del territori perquè volem canviar Badalona en positiu”.

Calvet ha aprofitat la seva visita a la ciutat per referir-se a les obres dels nous laterals de la C-31 a la localitat. Ha confirmat que les obres de la primera fase estaran enllestides el mes d’abril de 2019, de forma que es complirà el calendari previst. Aquesta intervenció compta amb 3,8 MEUR de pressupost. També ha afirmat que la voluntat del Govern és que la segona fase pugui iniciar-se en breu en paral·lel a les àrees residencials estratègiques de l’Estrella i de Sant Crist:  “Ens hem conjurat per tirar-ho tot endavant amb rapidesa i agilitat”, ha remarcat en sortir de la reunió que ha mantingut amb el batlle de Badalona, Álex Pastor.

Les obres per construir els laterals de la C-31 a Badalona van quedar aturades el mes de gener de 2017 després que es localitzessin restes romanes de valor històric a la zona. Els treballs es van reprendre el mes de desembre d’aquell any comportant un endarreriment en el calendari d’execució del projecte.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,377FansAgradda
2,892SeguidorsSeguir
11,547SeguidorsSeguir

Últimes noticies

Autor

Compartir