La FAVB demana un debat públic sobre la ubicació de les terrasses i l’espai públic que ocupen

0
821

La Federació de veïns de Badalona (FAVB) ha emès un comunicat on demana que s’abordi el debat sobre l’espai públic i la ubicació de les terrasses tenint en compte les entitats de la ciutat i els drets de la ciutadania que hi viu, unificant esforços per consensuar les millors solucions possibles en cada cas des del respecte per la diversitat. Segons la FAVB, la crisi produïda per aquesta situació ha generat un daltabaix sense precedents en l’ocupació i l’economia de nombrosos sectors d’activitat. Un d’ells és el de l’hostaleria i la restauració, precisament per oferir espais de socialització que s’han de pautar necessàriament. La Federació de Veïns assegura que cal encarar la recuperació d’aquest sector, juntament amb d’altres com el comerç de proximitat, amb les condicions sanitàries i socials imprescindibles. La FAVB aposta per una recuperació compatible amb els drets del veïnat i el repartiment necessari de l’espai públic amb les diferents formes de mobilitat, garantint la seguretat i l’accessibilitat.

La Federació de Veïns de Badalona considera que el debat en quant a l’ampliació de l’espai de les terrasses no pot ser tractat exclusivament sota la perspectiva econòmica que, en aquests moments de greu crisi sanitària. Els criteris que han de prevaldre són els de salut publica, els drets de tots els veïns i veïnes i el dret a l’accessibilitat, tot garantint espais segurs, amplis i diàfans per poder passejar o desplaçar-se mantenint la distància de seguretat. Partint de la idea de que qualsevol modificació o ampliació de l’espai ocupat ha de tenir caràcter temporal en funció de la situació sanitària, l’Ajuntament és qui té la responsabilitat de generar un espai de debat i diàleg on treballar conjuntament per construir les propostes de modificació d’ubicació de les terrasses en base al consens del sector de la restauració i les entitats socials i veïnals de la ciutat, segons la FAVB.

Per la Federació de Veïns de Badalona, qualsevol modificació haurà de complir amb la normativa vigent d’accessibilitat, deixant sempre com a mínim l’espai lliure d’obstacles de 1,80m des de la façana. Tenint en compte, a més a més, que amb la situació actual de distanciament físic realment l’espai necessari perquè les i els vianants puguin circular amb seguretat és de 3m lliures d’obstacles, i que l’accés esglaonat a establiments comercials obliga per exemple a fer cues sobre les voreres, reduint encara més l’espai de pas. Caldrà incrementar les mesures inspectores perquè no se’n faci un abús que vagi en clar perjudici dels vianants i la seva seguretat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom