La Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona vindrà a Badalona per les Festes de Maig 2023

0
1064

La Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona visitarà aquest maig la ciutat de Badalona. El dissabte 6 de maig un dels elements més carismàtics de les festes dels Sanfermines de la capital de Navarra vindrà a Badalona amb motiu del 165è aniversari dels gegants badalonins Anastasi i Maria.

A partir de les 16.30 hores, a la plaça de Pompeu Fabra, els gegants badalonins rebran la comparsa de gegants i capgrossos de Pamplona. Posteriorment, la comitiva es traslladarà a la plaça de la Vila on les figures s’exposaran quedaran exposades al públic. A les 18 hores i, un cop acabada la recepció, una cercavila conduirà la festa fins al passeig de la Rambla, al davant de Roca i Pi, on es farà una mostra de balls. Serà el moment on es podrà veure el vessant més tradicional amb l’exhibició de les coreografies al so de les gralles i les gaites.

En aquesta sortida històrica de la Comparsa està previst que es desplacin des de la capital navarresa fins a Badalona i participin en aquest intercanvi històric, festiu i folklòric, un total de 8 gegants, 6 kilikis, 5 capgrossos i 6 zaldikos, als quals acompanyen 60 portadors, 27 músics i altres persones que conformen l’equip indispensable per fer lluir el conjunt festiu de Pamplona amb més de 160 anys d’història.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Anna M. Lara, ha assenyalat que: “és tot un honor rebre la icònica comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona per tal de celebrar els 165è aniversari dels nostres gegants Anastasi i Maria i la seva restauració i nova imatge. A Badalona apostem per la cultura tradicional”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom