La campanya “D’oli a la pica, ni mica!” finalista del Premi Europeu

0
619

La campanya impulsada per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de l’associació Forquilla Badalona “D’oli a la pica, ni mica!”, que té per objectiu incentivar la recollida selectiva de l’oli que es fa servir per cuinar, ha estat escollida com a finalista en la XIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus en la categoria d’administracions públiques. Els guanyadors es donaran a conèixer durant la cerimònia de lliurament de premis que se celebrarà el pròxim 9 de juny a Brussel·les.

La campanya “D’oli a la pica, ni mica!” té per propòsit facilitar la recollida selectiva de l’oli que els ciutadans fan servir per cuinar i que, si no és reciclat correctament, pot ocasionar greus problemes tant pels ecosistemes aquàtics com per la xarxa de clavegueram. Amb aquesta iniciativa es busca sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica ambiental, alhora que s’amplia la xarxa de punts de recollida existents i el seu horari amb la col·laboració dels establiments de restauració. Com a part de la campanya, l’Ajuntament regala uns embuts que s’adapten a la rosca de la majoria d’ampolles, facilitant així la recollida de l’oli domèstic usat. La campanya compta, de moment, amb l’adhesió de 39 restaurants de Badalona i es fa una crida als establiments que encara no ho han fet per tal que s’adhereixin a la campanya.

Tots els locals adherits a la campanya, estan degudament identificats amb un cartell a l’entrada i disposen de fulls informatius i embuts per repartir als ciutadans. A més, aquelles persones que portin el seu oli fet servir als restaurants rebran d’obsequi (fins a esgotar existències) una pastilla de sabó feta amb oli reciclat i elaborada artesanalment a la Fundació DM Sant Josep de Pomar per persones en risc d’exclusió social, posant així de manifest el potencial d’economia i comunitat circular de la ciutat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom