La planta baixa de l’edifici de l’antiga fàbrica CACI, situat al passeig Marítim de Badalona, acollirà a partir d’aquest pròxim dissabte 16 de novembre l’exposició “Metròpolis de ciutats: repensar l’urbanisme metropolità”. Per primera vegada, la CACI obre les portes a la ciutadania acollint una exposició itinerant que pretén apropar el Pla director urbanístic metropolità al públic en general. També s’ha organitzat un debat ciutadà, el dijous 21 de novembre, en què participaran els municipis de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Montgat i Tiana.

“Metròpolis de ciutats: repensar l’urbanisme metropolità”

Es tracta d’una mostra interactiva i visual que pretén explicar de manera didàctica i pedagògica els continguts que han de quedar reflectits en el document de base del Pla director urbanístic metropolità (PDU). Aquests continguts defineixen una nova mirada de l’urbanisme metropolità i són el resultat dels debats i aportacions de més de 400 experts coordinats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

L’exposició s’estructura en tres parts. La primera es materialitza en un audiovisual que mostra la realitat actual de l’àrea metropolitana de Barcelona i evidencia el canvi de paradigma metropolità, encaminat cap a un nou model de ciutat.

En el bloc central s’hi exposen els reptes urbanístics que es volen assolir des de diferents àmbits temàtics com són el metabolisme urbà, la infraestructura verda, la mobilitat sostenible, les àrees d’innovació i centralitat, les àrees d’activitat econòmica i els teixits residencials. Aquests conceptes tècnics es mostren a partir d’un conjunt de sis cartografies interactives acompanyades de dibuixos explicatius que il·lustren les idees més rellevants.

El visitant també podrà trobar-hi “el mur de directrius”: un panell interactiu amb diferents cubs mòbils que exemplifiquen les directrius urbanístiques plantejades en el procés de redacció del PDU, com ara la millora de la integració de les infraestructures o el reequilibri del teixit residencial a través de polítiques d’habitatge que ajudin a minimitzar les desigualtats socials.

La part final és una galeria virtual on s’exposen els projectes metropolitans realitzats en els darrers anys a diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local. Aquests projectes estan interrelacionats i són els que acaben conformant la Metròpolis de ciutats.

L’accés a l’exposició és gratuït. La mostra es podrà visitar del 16 al 28 de novembre, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Amb motiu de l’exposició s’han organitzat diverses visites guiades, la primera de les quals tindrà lloc el dia 18 de novembre i comptarà amb la participació de regidors i regidores de l’Ajuntament de Badalona. També s’han programat visites guiades amb professionals d’aquest àmbit i amb entitats de la ciutat. Les persones interessades a participar en una visita guiada a l’exposició els dies 19 o 20 de novembre, a les 18.30 hores, cal que s’inscriguin enviant un correu a la bústia [email protected].

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom