L’Ajuntament de Badalona promet que Can Casacuberta estarà oberta parcialment el 13 de febrer

0
2165

13 de febrer de 2023. Aquesta és la nova data que ha fixat la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Anna Maria Lara, per l’esperada reobertura de la Biblioteca de Can Casacuberta. Des del consistori han explicat que la sala infantil seguirà tancada i s’obrirà quan acabin les obres de millora pendents, les quals no tenen una data fixada. El principal motiu perquè no es pugui obrir la biblioteca al complet és que hi ha una part que no reuneix tots els requisits de seguretat a causa de l’absència de vies d’escapament.

En l’audiència pública que s’ha celebrat avui, 29 de desembre, a l’edifici d’El Viver, des de la regidoria han assegurat que “Can Casacuberta és la punta de l’iceberg de tot un conjunt d’equipaments a la ciutat que no reuneixen tots els requisits de seguretat. Quan es tanca un equipament, és molt difícil tornar-lo a obrir, perquè han de complir amb tota la normativa vigent”.

En l’anterior audiència pública del 15 de setembre la regidora va assegurar que estaria “oberta abans d’acabar l’any”, però no ha pogut ser així per un retard més en les actuals obres de la coberta, condicionament de la climatització i les portes antiincendis. Serà el primer cop en més de tres anys, i tres alcaldes diferents, que es dona una data exacta de reobertura. Tant els problemes burocràtics, com els nous inconvenients per complir amb la normativa vigent, han anat allargant els tràmits per la reobertura del centre.

Un dels darrers tràmits es va realitzar fa menys d’una setmana, quan l’Ajuntament va treure a licitació les obres d’adequació del sistema de detecció d’incendis i del recorregut d’evacuació i accessibilitat de la Biblioteca de Can Casacuberta i l’Espai Betúlia. El pressupost de 96.000€ i la durada prevista és de quatre mesos.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom