Junts per Tiana denuncia que l’alcaldessa fa retirar una exposició sobre dones a l’escola Titziana

0
1034

Junts per Tiana ha denunciat lamentem haver de comunicar que ens hem vist obligats a retirar l’exposició “Estimada tia Anna”, que explica la història de Tiana a través de les seves dones, de l’escola Tiziana per voluntat expressa de l’alcaldessa Marta Martorell, segons ha explicat Junts per Tiana. La mostra es va inaugurar el 8 de març del 2020 a l’ Espai Cultural de l’avinguda Albéniz. La versió virtual es pot visitar a juntstiana.cat. La formació explica que després que el Consell d’Igualtat Municipal expliqués la idea de vincular la història de les dones de Tiana amb les activitats del 8-M, la formació d’electors va oferir l’exposició a l’Ajuntament. Uns dies més tard, la van oferir als centres educatius del poble i a algunes entitats. L’exposició “Estimada tia Anna” no porta cap logotip, ni distintiu de l’agrupació d’electors i electores.

Junts per Tiana assegura que l’alcaldessa, Marta Martorell, ha ordenat retirar la mostra perquè no es pot “fer política” a l’escola. Segons explica Junts per Tiana en una nota de premsa “un alcalde o alcaldessa no té cap competència sobre el projecte pedagògic dels centres educatius. L’Ajuntament és propietari de l’edifici i es fa càrrec del manteniment, però no pot incidir en el currículums educatiu, en les programacions o les activats que s’hi realitzin. Els arguments utilitzats de no fer política a l’escola són els mateixos que fan servir Vox i el PP a Múrcia amb l’anomenat PIN parental o la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per prohibir una visita de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, a un institut per evitar l’adoctrinament”.

Junts per Tiana lamenta profundament aquests fets, així com el perjudici que hagi pogut ocasionar a l’escola Tiziana i a tota la seva comunitat educativa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom