Instal·len mampares de seguretat als autobusos de Tusgsal

0
1821

Dins del conjunt de mesures per minimitzar la propagació de la COVID-19, l’AMB ha posat en marxa la instal·lació de mampares de protecció a la flota de Bus Metropolità, tant a les línies de gestió directa de TMB, com a les de gestió indirecta, operades per diverses empreses, com la badalonina Tusgsal. L’objectiu de la mesura és la protecció de conductors i conductores del servei de Bus Metropolità, que s’ha mantingut actiu durant tot l’estat d’alarma per garantir la mobilitat de persones amb feines essencials i que progressivament anirà incrementant l’oferta. Aquesta solució, que minimitzarà la possibilitat de contagi a llarg termini, s’instal·larà en un total de 1.898 vehicles, 1.140 de gestionats per TMB i 758 per l’AMB a través d’empreses de gestió indirecta.

Fins aquest moment, la protecció del personal s’ha fet amb sistemes provisionals, cosa que ha obligat els passatgers a entrar i sortir dels vehicles per la porta del darrere per aïllar la zona de conducció amb cintes que hi impedeixen el pas dels viatgers.

La instal·lació de mampares de seguretat suposa una solució duradora, que ofereix protecció a llarg termini. Això permetrà, durant el procés de recuperar una certa normalitat, tornar a donar accés als viatgers per la primera porta i facilitar el control de l’aforament permès, així com la inspecció de la validació dels títols de transport.

La setmana passada es va iniciar la instal·lació de les primeres mampares als vehicles de les línies de gestió indirecta, després d’un acord amb els representants dels treballadors, i l’AMB preveu que en un termini d’un mes tota aquesta flota, formada per un total de 758 autobusos, ja estarà equipada amb mampares. Per tant, la previsió és que la fase 3 del pla de desconfinament, prevista aproximadament per mitjans de juny, es pugui encarar amb tota la flota equipada amb mampares. Durant aquest termini, el ritme d’instal·lació estimat serà d’aproximadament 40 vehicles al dia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom