Inaugurada la plaça Jordi Dauder i Guardiola i la promoció d’habitatge social

0
3308

Aquest dimarts 19 de juliol es va inaugurar la plaça Jordi Dauder i Guardiola i la promoció d’habitatge social, Edifici Llevant i Edifici Gregal, a Badalona. Es tracta d’un projecte de ciutat resultant de la col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona, la Cooperativa Arauca, la Fundació Nou Lloc i SALAS.

La plaça Jordi Dauder i Guardiola està situada entre l’avinguda dels vents i el carrer Batllòria i compta amb zones verdes i espais comunitaris. Alhora, queda envoltada per dos edificis de nova creació d’habitatges protegits promoguts per la Cooperativa d’habitatges ARAUCA. D’una banda, l’Edifici Llevant compta amb 56 habitatges en règim de venda, que consten de 3 i 4 dormitoris, 2 banys, terrassa, places d’aparcament i trasters. D’altra banda, l’Edifici Gregal amb 80 habitatges de lloguer social d’1, 2, 3 i 4 dormitoris i que compten amb places d’aparcament i trasters; gestionat per la Fundació Nou Lloc Habitatge Social. A més, compta amb qualificació energètica AA. Aquesta promoció ha estat subvencionada pel Pla Estatal de l’Habitatge 2018-2021.

Un projecte de ciutat fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i la Cooperativa Arauca i el finançament del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Així, la plaça ha estat urbanitzada per la cooperativa en contraprestació a la transmissió del solar sobre el qual s’ha construït l’Edifici Llevant. Per la seva banda, el sòl sobre el qual s’ha construït l’Edifici Gregal es manté de titularitat municipal, sobre el qual s’ha cedit un dret de superfície a 75 anys. En contraprestació a aquest dret de superfície, la cooperativa cedeix a l’Ajuntament el local que ocupa tota la planta baixa de l’edifici, per ús sanitari-assistencial. Així mateix, transcorreguts els 75 anys l’edifici reverteix i passarà a ser propietat de l’Ajuntament.

L’acte d’inauguració i van assistir l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el director general de SALAS, impulsors i gestors de la Cooperativa Arauca i la Fundació Nou Lloc, Manel Rodríguez; i David Lucas, secretari general d’Agenda Urbana i Vivienda. A més, va comptar amb la presència de Violant Cervera, consellera de Drets Socials; Pere Esteve, president de Fundació Nou Lloc; José Miguel Deus, president d’Arauca; Carles Sala, secretari d’Habitatge i Inclusió Social i la directora d’Oficina de Triodos Barcelona, Iris López.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom