Inauguració de l’exposició La Transició. Badalona (1976-1982)

0
542

La mostra, que recull 125 fotografies d’aquest fotoperiodista badaloní, ens conviden a viatjar a l’època de la Transició tal com es va viure a Badalona. Membre de l’equip de redacció de diferents mitjans de premsa escrita, aviat passarà al medi audiovisual i treballà, per exemple, a TVE. Periodista de carrer i militant d’esquerres convençut de la necessitat de l’activisme reivindicatiu, ens va deixar un recull d’imatges de gran valor històric. Gràcies a les seves instantànies podem conèixer que va passar a la Badalona de finals del anys 70. Observador d’excepció dels canvis polítics i de les reivindicacions veïnals, va posar l’ull de la seva cámara al servei de la ciutadania per explicar-nos com s’estaven gestant i gestionant els canvis polítics, urbanistics i socials de la Transició a la nostra ciutat. Observar les 125 imatges que formen la mostra és fer un viatge a la memoria col·lectiva d’un dels moments més importants de la història recent i, potser també, recordar amb una certa nostàlgia la nostra participació en alguna d’aquestes reivindicacions que van contribuir a fer de Badalona una ciutat millor. El Museu homenatja i recupera la figura d’aquest fotoperiodista amb una àmplia mostra del fons que porta el seu nom i que conserva l’Arxiu d’Imatges de la institució des que la família en fes donació. Les activitats complementàries de l’exposició són:

Dijous 16 de gener de 2020, a les 19 h

El periodisme i els periodistes locals al final del franquisme i durant la Transició, a càrrec de Santiago Vilanova, periodista, director de La Voz de Badalona entre 1973 i 1976.

Dijous 23 de gener, a les 19 h

Els programes informatius de TVE Catalunya de la Transició a l’actualitat, a càrrec d’Esteve Crespo, periodista i professor associat del departament de Publicitat, Relacions públiques iComunicació audiovisual de la UAB.

 Diumenge 26 de gener a les 11 h

Visita comentada a l’exposició per M. Dolors Nieto, historiadora i conservadora del Museu.

Dijous 30 de gener, a les 19 h

Presentació de la publicació El moviment veïnal al Barcelonès Nord (1954-1987), adaptació de la tesi doctoral de José Miguel Cuesta Gómez.

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

Diumenges i festius 10 a 14 h.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom